PREMIS | 08/11/2021  Ruralcat

Candidatures dels premis Ruralapps 2021 en la modalitat Professional

L’app Hortagest ha estat la guanyadora de la vuitena edició del premi Ruralapps en la modalitat Professional del sector i AnaWin360, la nominada. En aquesta edició han participat 20 empreses, de les quals sis formen part d’aquesta modalitat.

L’app Hortagest, desenvolupada per Gerard Pibernat Piferrer, ha estat la guanyadora

Guanyadora Professional del sector

L’app Hortagest, desenvolupada per Gerard Pibernat Piferrer, ha estat la guanyadora. L’aplicació ha estat pensada específicament per a agricultors/es, productors/es, tècnics/ques i empreses del sector de l’horticultura que busquen una manera ràpida i efectiva de gestionar qualsevol procés de la seva producció. Permet integrar el quadern de camp, la comptabilitat, la gestió de clients i de comandes, les tasques i la distribució de recursos humans i la comercialització a través d'una botiga virtual.

Demo de l’app:  https://www.hortagest.cat/gestio/index.php  (usuari: demo/ clau: demo) 

Nominada Professional del sector

L’app nominada ha estat AnaWin360, de Terra Alta Consultoria TIC, pensada per optimitzar la gestió integral dels cellers, des de la viticultura fins a la gestió amb el consell regulador i que integra funcionalitats de control sanitari de la vinya, de planificació i d’organització de la collita, quadern de camp i control de feines entre d’altres, així com també eines de traçabilitat i gestió administrativa amb el consell regulador.

Descàrrega de l’app (Google Play): https://play.google.com/store/apps/details?id=tactic.anawin360&hl=es_CO&gl=US

Candidatures Professional del sector 

Trubalu és una aplicació que connecta els professionals de la producció i distribució de fruita i verdura perquè cerquin i ofereixin els productes que volen comercialitzar. Trubalu permet navegar entre els anuncis més pròxims, utilitzar filtres per definir bé la cerca i trobar el producte i la varietat adequats. Es pot negociar l’operació sense sortir de l’app mitjançant el xat.

Cunifacc (Federació d’Associacions de Cunicultors de Catalunya) és una app per optimitzar la producció cunícola a partir de l’anàlisi de dades productives per disposar d’una eina de gestió i avaluació constants de l’activitat per millorar la competitivitat de les explotacions cunícoles.  L’aplicació permet tenir una visió global del cicle productiu mitjançant dos blocs: la gestió tècnica de l’explotació i els llibres de registres de la granja (llibre de visites, registre de tractaments veterinaris, pinsos, productes medicamentosos, neteges, fitosanitaris, biocides, malalties animals, baixes...).

Agrawdata   és una solució per a tècnics/ques de recursos humans que permet el control del personal amb reconeixement facial sense aparells especials, només amb la utilització d’un mòbil. Estalvia fins a dues hores diàries en el control horari i de presència i mesura la productivitat. L’aplicació aporta seguretat en la identificació del treballador i la digitalització de dades des del camp.

Degree2act  utilitza la tecnologia infraroja per detectar ràpidament i fàcilment alteracions tèrmiques en porcs de granja. L’app ha estat dissenyada per observar en la pantalla del telèfon intel·ligent porcs que poden tenir febre.

Els premi Ruralapps, que atorga el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) amb el suport del centre tecnològic Eurecat,  tenen l’objectiu d’impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agroalimentari i rural, i distingir les empreses que hagin desenvolupat les dues millors aplicacions mòbils que contribueixin a la millora del sector agroalimentari, forestal i pesquer, i atansin aquests sectors a la ciutadania. Els premis estan dotats amb 3.000 euros cadascun.

Al llarg de les seves vuit edicions s’han presentat als premis 188 empreses amb aplicacions innovadores que contribueixen a impulsar la transformació digital del sector agroalimentari, forestal i pesquer.

Font: RuralCat

Informació relacionada