MERCATS | 08/12/2002  Ruralcat

La CE subvenciona l¿emmagatzematge de carn per a recuperar els preus del porcí

La Comissió Europea ha decidit concedir ajuts per a l¿emmagatzemament privat de carn de porcí amb la intenció de recuperar els preus i millorar així la situació del mercat en aquest sector.

L¿Executiu comunitari va ratificar el passat divendres 6 de desembre un reglament, aprovat pel Comitè de Gestió del Porcí de la UE ¿format per representants dels Estats membres-, que permet als operadors del sector porcí començar a sol·licitar aquests ajuts des del dilluns 9 de desembre. Els ajuts es pagaran per l¿emmagatzemament de mitges carcasses, talls principals i talls desossats del porcí durant tres, quatre o cinc mesos. L¿import dels ajuts varia segons el tall i el període d¿emmagatzematge i, per exemple, per un termini de tres mesos oscil·la entre els 164 i els 337 euros per tona segons la peça; per cinc mesos, entre 230 i 421 euros per tona. Per optar a l¿ajut, s¿haurà de declarar una quantitat mínima de 10 tones, en el cas de productes desossats, i de 15 tones per a la resta de productes. Amb aquest reglament, la Comissió Europea pretén recuperar els preus dels productes del porcí, que en l¿actualitat es situen per sota de la mitjana dels índexs de base fixats a l¿Organització Comú de Mercat (OCM).
El més llegit

S’amplien els terminis de presentació de la sol·licitud única i els ajuts associats al contracte global d’explotació fins el 31 de maig

El projecte LIFE AGRICLOSE es suma a la Setmana Internacional del Compost (ICAW)

El DARP actualitza els principals indicadors del sector agrícola de la campanya 2020