Empresari Lleidatà | 04/12/2002  Ruralcat

Adéu a Josep Maria Vall Companys, creador de l'imperi econòmic ramader

El creador d'un dels imperis econòmics lligats al món agrari, Josep Maria Vall Companys, va ser enterrat ahir a Lleida després de morir a causa d'una afecció gripal. El grup Vall Companys es va crear en la dècada dels anys 40 i ara té un abast internacional.

Josep Maria Vall Companys, va morir dimarts passat als 82 anys d'edat com a conseqüència d'una afecció gripal. Aquest empresari va ser el fundador, juntament amb el seu germà, Antoni, mort fa deu anys, de l¿imperi econòmic lleidatà que porta els seus cognoms. Pare de tres fills, va nèixer a Lleida a principis del segle passat. L'enterrament es va fer ahir a l'església de Sant Martí de Lleida. Als funerals hi van assistir, a més de les autoritats locals, presidides per l'alcalde, Antoni Siurana, representants del món agropecuari, com el president de la patronal del porcí Anprogaporc, Josep Maria Costa, que va destacar la personalitat laboriosa el cofundador del grup Vall Companys. El grup que ara s¿ha acabat convertint en la primer potència de porcí de l¿Estat espanyol, va començar als anys 40 amb una petita farinera a Agramunt i posteriorment amb una altra a Almacelles. Tot plegat, va acabar derivant amb la fabricació de pinsos. Vall Companys va tancar l'exercici passat amb unes vendes de més de 200 milions d'euros. Els qui el van conèixer, parlen d¿ell com un home senzill, que fugia de tota grandesa, i molt reservat.
El més llegit

S’amplien els terminis de presentació de la sol·licitud única i els ajuts associats al contracte global d’explotació fins el 31 de maig

El projecte LIFE AGRICLOSE es suma a la Setmana Internacional del Compost (ICAW)

El DARP actualitza els principals indicadors del sector agrícola de la campanya 2020