Llei del vi | 03/12/2002  Ruralcat

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació diu que la Llei del vi "no va en contra de ningú"

El sots-secretari del Ministeri d¿Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), Manuel Lamela, ha assegurat que la Llei del Vi, actualment en tramitació parlamentaria, ¿busca un model més competitiu i no en contra dels interessos de ningú¿.

Manuel Lamela, sots-secretari del MAPA

Lamela, que va assistir a la jornada del Llibre Blanc d¿Agricultura i Desenvolupament Rural a la Rioja, va apuntar que el Consell Regulador Rioja hauria d¿acceptar-la inclòs ¿amb criteris egoistes¿, perquè el sector vitivinícola pateix una crisis d¿excedents, que també podria afectar a aquesta denominació d¿origen. Va recordar que ¿a Espanya hi ha molts més vins que Rioja¿, i va apuntar que només a Castella la Manxa es produeix el 52 % dels vins espanyols. ¿Aquesta és una llei per a tots, i no només per a una part¿, va manifestar el sots-secretari del Ministeri. També va destacar que l¿elaboració de la norma ¿no només han calgut mesos, sinó anys¿, i que s¿han anat admeten ¿una gran quantitat d¿esmenes de tots aquells que han volgut dir alguna cosa¿. Per aquest motiu va recordar que el text és ¿molt equilibrat¿ i fa una aposta per la modernització i dinamització del sector. Lamela va indicar que la voluntat del Govern és arribar a un acord entre totes les esmenes, ja que és un text amb vocació de permanència, al marge de la conjuntura política. Va declarar que ¿no hi ha res tancat, només una sèries de principis fonamentals, perquè són l¿essència del futur del sector¿.
El més llegit

S’amplien els terminis de presentació de la sol·licitud única i els ajuts associats al contracte global d’explotació fins el 31 de maig

El projecte LIFE AGRICLOSE es suma a la Setmana Internacional del Compost (ICAW)

El DARP actualitza els principals indicadors del sector agrícola de la campanya 2020