Priorat | 03/12/2002  Ruralcat

Falset tindrà un parc temàtic i un museu del vi

El castell de Falset, antiga residència dels comptes de Prades des del segle XIV, es convertirà en un museu del vi que mostrarà l¿evolució d¿aquest producte des de els seus orígens fins a l¿actual situació dels vins del Priorat.

El castell de Falset, on s¿ubicarà el nou museu del vi, ha rebut un ajut del Govern de 900.000 euros (150 milions de pessetes). A més, l¿ajuntament està buscant altres finançacions per poder acondicionar altres espais, segons informa "El Periódico". ¿Volem instal·lar un centre d¿interpretació del patrimoni etnogràfic i, sobretot, plasmar la importància de la cultura del vi i el seu paper dins de la comarca¿, va explicar l¿alcalde, Jaume Domènech. A més, la Generalitat està restaurant una part del castell pressupostada amb 600.000 euros (100 milions de pessetes) amb la intenció de crear un arxiu històric. L¿objectiu d¿aquesta iniciativa, segons l¿edil, és crear un parc temàtic del vi i fomentar el turisme en aquesta zona per tal d¿incrementar les fonts de riquesa. Però el museu no serà la única atracció que es podrà trobar a Falset. S¿organitzaran visites guiades a les vinyes i a les bodegues per poder mostrar el treball diari en el camp de la vitivinicultura. El projecte està vinculat a la anomenada carta del paisatge, un document que promou les denominacions d¿origen Priorat i Montsant, les quals estan recolzades per municipis i entitats cíviques que intenten preservar la imatge rural de la comarca associada al vi. Una millora de l¿espai rural i la preservació de les terrasses vinícoles son algunes de les seves propostes.
El més llegit

S’amplien els terminis de presentació de la sol·licitud única i els ajuts associats al contracte global d’explotació fins el 31 de maig

El projecte LIFE AGRICLOSE es suma a la Setmana Internacional del Compost (ICAW)

El DARP actualitza els principals indicadors del sector agrícola de la campanya 2020