PRESENTACIÓ | 02/12/2002  Ruralcat

La gastronomia, plat fort de la Fira del Gall

La tradicional Fira del Gall de Vilafranca del Penedès, que se celebrarà els dies 21 i 22 de desembre, potenciarà l¿aspecte gastronòmic d¿un certamen en què es posaran a la venda 3.000 animals, sobretot aus de corral.

Mantenint la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca com a recinte firal, aquest any l'Ajuntament de Vilafranca ha decidit reforçar l'aspecte gastronòmic del certamen. Bona mostra d¿aquesta aposta és l¿elecció del cuiner Santi Santamaría, propietari del restaurant ¿El Racó de Can Faves¿ de Sant Celoni (Vallès Oriental), per fer el pregó de la fira. La mostra de cuina d'au incorporarà tres nous restaurants i oferirà als visitants 14 plats a escollir. Pel que fa a la imatge corporativa de la Fira, aquest any serà un gall situat sobre un penell que, segons ha explicat la directora del Patronat de Turisme de Vilafranca, Pilar Yagüe, "simbolitza els quatre eixos importants de la fira: la pagesia, la restauració, el sector del vi i el sector del comerç". Entre les activitats paral·leles de la fira destaca el concurs de galls del Penedès, en el qual s'escolliran els tres millors exemplars de gall negre del Penedès i que se sortejaran entre els visitants, o un concurs de truites i una degustació de vins del Penedès.

Informació relacionada

El més llegit

S’amplien els terminis de presentació de la sol·licitud única i els ajuts associats al contracte global d’explotació fins el 31 de maig

El projecte LIFE AGRICLOSE es suma a la Setmana Internacional del Compost (ICAW)

El DARP actualitza els principals indicadors del sector agrícola de la campanya 2020