Eleccions a Cambres Agràries | 30/11/2002  Ruralcat

Unió de Pagesos torna guanyar amb un 66% però cedeix sis punts

Les eleccions a Cambres Agràries celebrades l'1 de desembre van ratificar la majoria d'Unió de Pagesos, (UP) en aquest àmbit, amb un 66 per cent dels vots. En segon lloc van quedar els Joves Agricultors i Ramaders deCatalunya amb gairebé un 20 per cent i en tercer l'associació ASAJA-AELL, amb un 12,25 per cent.

Unió de Pagesos mantindrà el primer lloc en les quatre cambres agràries catalanes després del resultat de les eleccions celebrades el dia 1. La seva presència ha baixat sis punts respecte a fa quatre anys. En segon lloc va quadar JARC, amb un 19,77 per cent i en tercer lloc ASAJA-AELL, amb un 12 ,25 per cent. La participació va ser més elevada que fa quatre anys, van votar 21.291 pagesos i ramaders dels 37.503 que tenien dret a fer-ho, amb un índex de participació del 57,21 per cent. A la fi de la jornada, el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, va considerar positivament la marxa de la jornada electoral on no es van registrar incidències remarcables en les 765 taules electorals constituïdes en les quatre demarcacions catalanes. Grau ha qualificat d'èxit l'augment de la participació assolit en aquest convocatòria, segons va manifestar en una roda de premsa on es va informar dels resultats definitius de les eleccions. El conseller ha felicitar les organitzacions agràries que s'han presentat, i ha considerat molt singnificatiu l'augment de participació, una dada que demostra, va dir, el dinamisme del sector catàlà. Les eleccions a Cambres Agràries celebrades el 1998 van tenir una participació del 50,12 per cent, amb 22.855 votants. En aquells comicis, UP va obtenir el 72,48 per cent dels vots i JARC i ASAJA, que es van presentar plegades, van obtenir el 26,22 per cent dels vots.

Informació relacionada

El més llegit

S’amplien els terminis de presentació de la sol·licitud única i els ajuts associats al contracte global d’explotació fins el 31 de maig

El projecte LIFE AGRICLOSE es suma a la Setmana Internacional del Compost (ICAW)

El DARP actualitza els principals indicadors del sector agrícola de la campanya 2020