Protesta | 28/11/2002  Ruralcat

L'Associació ASAJA es concentra a Tarragona contra les grans superfícies

L¿Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) es concentrarà avui i dissabte davant grans superfícies comercials de Tarragona i altres ciutats de l¿Estat per protestar "pels abusius marges comercials dels productes agroalimentaris".

L¿Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) es concentrarà aquest divendres i dissabte davant grans superfícies comercials de Tarragona i altres ciutats de l¿Estat per protestar "pels abusius marges comercials dels productes agroalimentaris". L¿organització agrària ha explicat, en un comunicat, que durant la protesta "els agricultors exigiran al Govern espanyol que adopti mesures per corregir l¿enorme diferencial existent entre els preus en origen i els preus que es troba el consumidor quan compra", i repartiran fulletons explicatius i productes agraris. Segons ASAJA, l¿Índex de Preus al Consum (IPC) d¿octubre, que assigna a l¿alimentació un incremento del 8 por cent, demostra la disparitat que existeix entre els preus en origen, els que rep l¿agricultor pels seus productes, i els preus finals. ASAJA ha assenyalat "és en punts mitjos de la cadena on es produeix un incremento abusiu que dispara el preu final" i ha afegit que "aquest increment no té cap justificació, sobretot quan es tracta de productes com les patates, les fruites o les hortalisses, que es presenten al mercat gairebé sense manipulació". Els actes de protesta han començat aquest dijous amb una concentració davant les portes del Mercat Central d¿Alacant, on s¿han lliurat bosses de cítrics y fruites. Les concentracions continuaran aquest divendres, entre d¿altres llocs, al centro Eroski de Tarragona. Por la seva part, fonts de l¿Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED) han recordat que "segons l¿Informe sobre Consums a España del Ministeri d¿Agricultura, els hipermercats només tenen el 11,4 per cent de quota de mercat, davant el 48,8 per cent dels mercats tradicionals i el 30,3 per cent dels supermercats".
El més llegit

S’amplien els terminis de presentació de la sol·licitud única i els ajuts associats al contracte global d’explotació fins el 31 de maig

El projecte LIFE AGRICLOSE es suma a la Setmana Internacional del Compost (ICAW)

El DARP actualitza els principals indicadors del sector agrícola de la campanya 2020