Sanitat animal | 28/11/2002  Ruralcat

Espanya detecta el doble de casos d'EBB en el tercer trimestre de l'any

Els casos d'Encefalopatia Espongiforme Bovina (EBB) detectats a l'Estat espanyol s'han duplicat en el tercer trimestre d'aquest any, cosa que contrasta amb la reducció experimentada en el mateix període a la resta d'Europa.

El nombre de casos d¿Encefalopatia Espongiforme Bovina (EEB) detectats a Espanya durant el tercer trimestre de 2002 es va duplicar respecte el mateix període de l¿any passat, mentre que a la Unió Europea es va reduir en un 32 per cent. La Comissió Europea va presentar dijous les últimes dades sobre la EEB o mal de les ¿vaques boges¿ durant el Consell de Ministres d¿Agricultura i Pesca de la UE. A Espanya, l¿únic país on va augmentar el nombre de casos en aquest període, es van confirmar 39 vaques infectades amb EEB. Entre juliol i setembre de 2001, es van registrar 18 casos; A la UE, es van detectar un total de 428 animals infectats amb la malaltia, xifra que contrasta amb els 629 casos confirmats al tercer trimestre de l¿any anterior. Durant el tercer trimestre, es van realitzar 2.482.788 test de detecció de la EEB a tota la UE i 137.651 proves a Espanya. Segons les xifres de la Comissió Europea, entre gener i setembre es van confirmar a tota la Unió 1.666 casos d'EBB, dels quals 109 van correspondre a Espanya. Per països, exclòs el Regne Unit, va ser a Irlanda on es va registrar el nombre més alt de casos, amb 282, seguit de França, amb 209, Espanya i Alemanya, amb 93 casos i Portugal, amb 63 casos. El comissari de Sanitat, David Burne, va dir ahir que en els primers mesos de l'any es van fer 7,6 milions de proves i la incidència de la malaltia va ser d'un cas per cada 5.000 animals analitzats. Byrne va destacar els esforços realitzats pels Estats membres durant l'últim any per tal de posar en marxa les noves mesures, tot iq ue s'han identificat algunes "deficiències", va dir. Els Quinze també van analitzar la proposta de França per retirar, a partir del gener vinent, la medula espinal de les ovelles de menys de 12 mesos d'edat, que el ministre francès, Hervé Gaymard, va rebaixar a sis mesos.
El més llegit

S’amplien els terminis de presentació de la sol·licitud única i els ajuts associats al contracte global d’explotació fins el 31 de maig

El projecte LIFE AGRICLOSE es suma a la Setmana Internacional del Compost (ICAW)

El DARP actualitza els principals indicadors del sector agrícola de la campanya 2020