| 12/10/2002  Ruralcat

Anàlisi econòmica-financera del sector vitivinícola 1994-2001

Oriol Amat, Catedràtic d¿Economia i Empresa, i Jordi Perramon de la Universitat Pompeu Fabra presenten aquesta anàlisi econòmica-financera del sector vitivinícola català. L¿estudi mostra una anàlisi agregada del sector, una comparació del sector agroindustrial (2001) i anàlisis segons dimensió, tipus de vi i resultat (percentatge sobre vendes).

Vinya

Oriol Amat, Catedràtic d¿Economia i Empresa, i Jordi Perramon de la Universitat Pompeu Fabra presenten aquesta anàlisi econòmica-financera del sector vitivinícola català. L¿estudi mostra una anàlisi agregada del sector, una comparació del sector agroindustrial (2001) i anàlisis segons dimensió, tipus de vi i resultat (percentatge sobre vendes). Una anàlisi econòmica-financera, en aquest cas del sector vitivinícola català, vol avaluar dos punts clau relacionats amb les empreses. En primer lloc, quina és la capacitat d¿una empresa per generar benefici i, en segon, quina és la seva capacitat per generar liquidesa, és a dir, que els beneficis arribin als comptes bancaris de l¿empresa. Si aquestes dues premisses s¿acompleixen, podem parlar d¿empresa exitosa. Un clar exemple són les empreses vitivinícoles catalanes. Val a dir que aquest estudi està realitzat sobre aquelles empreses que van dipositar els seus comptes al registre mercantil entre l¿any 1994 i l¿any 2001. A mode de petit balanç i conclusió de l¿estudi que es pot consultar a continuació en format ppt. (PowerPoint), podem afirmar que, en conjunt, en el sector vitivinícola català cada cop hi ha més empreses rendibles des del punt de vista del capital propi.
El més llegit

S’amplien els terminis de presentació de la sol·licitud única i els ajuts associats al contracte global d’explotació fins el 31 de maig

El projecte LIFE AGRICLOSE es suma a la Setmana Internacional del Compost (ICAW)

El DARP actualitza els principals indicadors del sector agrícola de la campanya 2020