TAULES SECTORIALS | 29/11/2021  Ruralcat

Es constitueix l’Associació d’Organitzacions de Productors de l’Avellana per promoure el seu consum i millorar-ne la qualitat

La seva creació, a més, permetrà sol·licitar el reconeixement de la Circumscripció Econòmica de Catalunya, i es podrà sol·licitar l’extensió de normes en diversos temes que incideixen en la millora de la competitivitat del sector.

La constitució de l’AOPA és resultat del treball de la Taula de

El passat divendres es va constituir l’Associació d’Organitzacions de Productors de l’Avellana (AOPA) per part d’Agroalmendra, Arboreto, l’Avellanera i Secció de Crèdit, Coselva, Crisol de Frutos Secos i Unió Nuts, en un acte celebrat al Palau Bofarull, a Reus.

La finalitat de la creació d’aquesta associació és permetre dotar el sector de l’avellana de recursos per promoure la recerca, la promoció i la millora de la qualitat del producte i la rendibilitat de les explotacions.

La seva creació, a més, permetrà sol·licitar el reconeixement de la Circumscripció Econòmica de Catalunya, i es podrà sol·licitar l’extensió de normes en diversos temes que incideixen en la millora de la competitivitat del sector, com la notificació de la producció, normes de producció i comercialització més estrictes de les ja establertes, recerca i promoció, entre d’altres.

Des de la seva seu ubicada a Reus, que comparteix espai amb la DOP Avellana de Reus, l’AOPA tindrà el conjunt de l’Estat com a àmbit d’actuació de les seves activitats, que té previstes iniciar el mes de gener. Entre les accions previstes està realitzar activitats i accions per a la promoció de l’avellana en general i per al foment del seu consum, que és un dels objectius en què treballarà l’associació, a més de millorar el coneixement sobre aquesta fruita seca també des del punt de vista dels seus atributs organolèptics i com contribueix a la salut de les persones. Les seves actuacions se centraran també a promoure i participar en la recerca per a la millora de la qualitat de l’avellana, les tècniques de conreu, la productivitat de les explotacions i la viabilitat del conreu, i a establir condicions de producció per al conjunt del sector.

La constitució de l’AOPA és resultat del treball de la Taula de l’Avellana on participen de manera transversal els principals actors del sector i de l’Administració, i respon a les accions proposades pel Pla estratègic per a la valorització de l’avellana impulsat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, activades per l’Oficina Tècnica de l’Avellana que gestiona el centre tecnològic Eurecat.

Font: DACC