Èxit de la jornada de plantes espontànies i els seus usos culinaris
En el marc de la 16a Fira del Medi Ambient de Tàrrega, l'Escola Agrària de Tàrrega va dur a terme una jornada de plantes espontànies, que va incloure una passejada per identificar-ne i l'elaboració i tast de plats culinaris.
Imatge de la jornada tècnica sobre plantes espontànies i els seus usos culinaris. Font: DARP
Les plantes espontànies són aquelles que podem trobar en qualsevol lloc, per exemple, camps de cultiu, vores de riu o qualsevol petita escletxa d’un marge.
Els assistents van poder fer una passejada pel reguer de la ciutat, van descobrir moltes plantes espontànies i van repassar els seus usos culinaris, tant en l’actualitat com en el passat.
La jornada també va comptar amb un petit taller de tast i elaboració de plats amb algunes d’aquestes plantes i també amb diferents fruits silvestres de tardor.
Aquesta jornada forma part de la programació anual en transferència tecnològica de l’Escola Agrària (EA) de Tàrrega, i en aquesta ocasió s’emmarca en l’interès d’apropar coneixements en temes emergents sobre l’agricultura i el medi que demana la societat i la nova pagesia.