RURALCAT | 16/02/2022  Ruralcat

L’Oficina de Fertilització i tractament de dejeccions ramaderes gairebé duplica el nombre de visitants al 2021

L’Oficina té per objectiu oferir els coneixements necessaris per a la gestió correcta de les dejeccions i la fertilització agrària.

L’espai de Normativa inclou tota la informació relacionada amb el Decret 153/2019

L’any 2021 l’Oficina de Fertilització i Tractament de Dejeccions Ramaderes va rebre un total de 15.123 visites i 7.747 visitants, gairebé el doble que al 2020, quan es van acumular 3.976 visitants.  Les seccions més visitades han estat Normativa, amb  12.647 visites, Publicacions, amb 2.670 visites, i les Fitxes Tècniques, amb 2.218 visites.

L’espai de Normativa, una de les més destacades, inclou tota la informació relacionada amb el Decret 153/2019 de tractament i gestió de dejeccions ramaderes ordenada per temàtiques d’interès, i també la normativa sobre fertilitzants i substrats.

Com a novetat, el 2021 s’ha actualitzat l’espai d’Assessorament, on es pot trobar tota la informació relacionada amb l’assessorament agrari per cultiu o temàtica.

Pel que fa a les actuacions de transferència tecnològica, s’han realitzat 126 jornades PATT al 2021 relacionades amb el sector i s’han publicat 98 documents tècniques, que han obtingut un total de 81.979 descàrregues.

D’altra banda, l’oficina ha publicat tres butlletins amb el resum del més destacat de la gestió en fertilització, com notícies, agenda, jornades i vídeos PATT, ajuts, normativa, publicacions recents, projectes i camps experimentals.

L’Oficina de fertilització i tractament de les dejeccions ramaderes és l’instrument per posar a disposició del sector agrícola i ramader la informació i eines necessàries per tal de millorar la gestió de tots els productes amb valor fertilitzant que tenen com a destí final el sòl agrícola.

El seu treball es centra en la millora de la gestió de les dejeccions ramaderes a la pròpia granja, en el seguiment de l’estat dels sistemes de tractament consolidats, així com en els nous tractaments emergents que van sorgint, en el foment de millores vinculades amb les pràctiques de fertilització dels cultius agrícoles, o en l’orientació al sector en qualsevol dels tràmits administratius que hi estan relacionats, entre d’altres.

Font: DACC