FERTILITZACIÓ | 08/02/2022  Ruralcat

Augmenten els preus dels adobs químics durant l’any 2021

Davant d’aquesta situació, els productes orgànics prenen especial rellevància, posicionant-se com una font important per adobar els camps i per posar en valor els productes del territori.

Els productes orgànics es poden localitzar a l’entorn de les explotacions.

Els preus dels fertilitzants han augmentat molt en els últims 12 mesos. L’augment de preus ha estat molt destacable per a tots els tipus dels fertilitzants químics. El mes passat, els preus de l’amoníac, la urea i el DAP van augmentar, respectivament, un 200%, 145%, i 90% respecte a un any.

Aquest fet condicionarà l’adobatge en els pròxims mesos i caldrà dur a terme una bona planificació per a garantir la rendibilitat dels cultius sense comprometre els guanys econòmics de l’explotació.

En aquest escenari, cobra especial importància la valorització dels productes orgànics que podem trobar a l’entorn a les explotacions i poden ser una font important per adobar els camps.

Per tant, és l’hora de donar un cop d’ull al voltant i planejar l’adobatge dels pròxims mesos.

Podeu llegir l’article complet en el següent enllaç: “L’augment de preus dels adobs químics. és hora de planificar l’adobatge i posar en valor els productes del territori

Font: Extensius.cat

Informació relacionada