INNOVACIÓ | 28/03/2022  Ruralcat

Vic acollirà el 1r Congrés BIT de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia

El certamen, organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, l’Ajuntament de Vic i Fira Lleida, se celebrarà els dies 6 i 7 d’abril.

El congrés té dues seus, la de Vic que acollirà el congrés els dies 6 i 7 d’abril, i Lleida, on es celebrarà al setembre coincidint amb la Fira Agrícola de Sant Miquel (Foto: Congrés BIT).

Vic acollirà els dies 6 i 7 d’abril la primera edició del Congrés BIT de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia. En la seva programació s’inclourà xerrades i ponències sobre diverses iniciatives municipals en l’àmbit de la bioeconomia, la valorització del purí porcí i altres projectes d’economia circular. En total hi haurà unes 40 ponències. També s’organitzaran taules rodones i una sessió de treball amb ajuntaments per l’impuls de la bioeconomia.

Així mateix, durant el congrés es presentarà l’Estratègia de Bioeconomia de Catalunya 2030 i el Pla d’Acció 2022-2024. L’Estratègia és una oportunitat per al sector agrari, forestal i pesquer per millorar la seva competitivitat i sostenibilitat, i alhora per establir vincles amb altres sectors econòmics, ambientals i socials.

El congrés vol contribuir a impulsar la transformació del sector primari promovent la incorporació d’estratègies empresarials i innovacions tecnològiques que permetin una producció d’aliments i bioproductes més eficient, saludable i respectuosa envers el medi ambient. 

Se celebra en dues seus: a Vic, el mes d’abril i, a finals del mes de setembre a Lleida, coincidint amb la Fira Agrària de Sant Miquel. El congrés està organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural conjuntament amb l’Ajuntament de Vic i Fira de Lleida.

Font: DACC