PREMIS | 22/04/2022  Ruralcat

Últims dies per presentar candidatures als Premis PITA 2022

El termini per a la presentació de candidatures al Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2022 finalitza el 2 de maig.

El premi consta de tres modalitats: una per a l’empresa agrària, una per a l’agroindústria, i una al/a jove emprenedor/a innovador/a. (Foto: Green in Blue, candidat del premi PITA 2021 en la modalitat Jove Emprenedor/a Innovador/a)

Recta final per a la presentació de candidatures al Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2022. El termini finalitza el 2 de maig i els guardons estan dotats amb la quantitat de 6.000 euros per a cadascun dels guanyadors, i amb 2.000 euros per a cadascun dels finalistes. El premi consta de tres modalitats:

- Premi a l'empresa agrària: Per la implementació d'innovacions dins del procés productiu o de gestió que siguin referents per a altres empreses del sector.

- Premi a l'agroindústria: Per innovacions en els processos, la gestió o en els productes i les estratègies comercials de les agroindústries de primera transformació i/o conservació, així com de subministrament de factors de producció o serveis que intervinguin en la producció i/o transformació agroalimentària.

- Premi al/a la jove emprenedor/a innovador/a: Per la implementació d’innovacions en l’empresa agrària o en l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un/de una emprenedor/a innovador/a.

A través d’aquest reconeixement, el DACC promou la incorporació d’innovacions per a la competitivitat i la sostenibilitat del sector agroalimentari, i alhora reconeix i distingeix les empreses agràries, les agroindústries, i les persones joves emprenedores innovadores que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l’empresa orientats a millorar-ne la competitivitat i la sostenibilitat, mitjançant la innovació.

El premi va ser creat l’any 2001, al llarg d’aquests anys s’ha presentat 455 candidatures repartides arreu de Catalunya, i el DACC ha distingit i premiat 104 candidatures innovadores d’empreses agràries, agroindústries, i persones joves emprenedores.

Font: DACC