AJUTS | 18/05/2022  Ruralcat

Oberta la nova convocatòria dels ajuts per a la promoció i la certificació dels productes amb distintius d'origen i qualitat

El termini de presentació de sol·licituds és del 17 de maig al 7 de juny de 2022, inclòs.

Es tracta de la convocatòria corresponent a l’any 2021-2022, amb una quantia de 845.000 euros. (Foto: DOP Pera de Lleida)

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) convoca una nova edició dels ajuts de minimis corresponents a l'any 2021-2022 per a la promoció i la certificació dels productes amb distintius d'origen i qualitat dels aliments i l'artesania alimentària a Catalunya.

Aquests ajuts tenen 4 línies:

- La promoció dels distintius d'origen i qualitat DOP, IGP i ETG dels productes inscrits en el registre comunitari no lligats directament a la producció i dels productes amb reconeixement provisional.

- La certificació dels distintius d'origen i qualitat de les DOP, IGP i ETG, dels productes inscrits en el registre comunitari i dels productes amb reconeixement provisional, excloses les vitivinícoles.

- El control i la certificació dels distintius d'origen i qualitat de les DOP vitivinícoles.

- El foment de l'artesania alimentària a Catalunya.

Els ajuts van dirigits a consells reguladors i a entitats associatives de productes amb DOP/IGP, de productes amb ETG i d’artesans i artesanes.

Els ajuts previstos a aquesta convocatòria tenen un import màxim de 845.000 euros i el termini de presentació de sol·licituds és del 17 de maig al 7 de juny de 2022, inclòs.

Font: DACC