ALIMENTACIÓ | 07/12/2015  IRTA/RuralCat

L'IRTA, la UdL i la URV s'uneixen per constituir CAT_AGRITECH

La Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Lleida i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries han constituït CAT_AGRITECH (CAtalan Trust for AGrifood Research and Innovation TECHnology). Es tracta d'una aliança estratègica per tal d'impulsar la recerca i la innovació en l'àmbit agroalimentari durant els propers quatre anys.

Roberto Fernández, rector de la UdL, Josep Maria Monfort, director general de l'IRTA i Josep Anton Ferré, rector de la URV. Font: IRTA

Roberto Fernández, rector de la UdL, Josep Maria Monfort, director general de l'IRTA i Josep Anton Ferré, rector de la URV. Font: IRTA

La Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat de Lleida (UdL) i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), han constituït una Joint Research Unit (JRU), on uneixen voluntàriament els seus recursos mitjançant una associació sense personalitat jurídica pròpia, com són les JRU, i que portarà el nom de CAT_AGRITECH (CAtalan Trust for AGrifood Research and Innovation TECHnology).

El director general de l’IRTA, Josep M. Monfort, juntament amb els rectors de la UdL i la URV, Roberto Fernández i Josep Anton Ferré, han signat un acord de 4 anys de durada per tal d’impulsar la recerca i la innovació en l’àmbit agroalimentari, per situar l’agroalimentació en la punta de llança de l’economia catalana, formar especialistes i incorporar noves tecnologies a la producció i la industria agroalimentària.

CAT_AGRITECH pretén reunir el coneixement bàsic i tecnològic de dues universitats punteres en el sector agroalimentari (UdL i URV), amb la fortalesa, coneixement aplicat i implementació en el territori de l’IRTA. Es tracta d’una aliança estratègica amb l'objectiu de reunir els coneixements científics, les eines i les capacitats desenvolupades per cada part per promoure i desenvolupar conjuntament els avenços científics i tecnològics. D’aquesta forma, la complementarietat de les tres institucions permetrà abastar tota la cadena de valor alimentària i definir un lideratge en innovació i recerca.

La tasca de CAT_AGRITECH serà la de desenvolupar projectes conjunts de recerca, així com incorporar nous membres per tal de sumar i, així, desenvolupar tot el potencial del sector agroalimentari català.
 

Informació relacionada