Notícies

Publicat un article que recull els resultats de l’anàlisi de perfils de pigments naturals en olis d’oliva verge extra

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 21/05/2020  Ruralcat

Publicat un article que recull els resultats de l’anàlisi de perfils de pigments naturals en olis d’oliva verge extra

L’article, elaborat pel Laboratori Agroalimentari i el Departament d’Enginyeria Química i Química Analítica de la Universitat de Barcelona, ha estat publicat a la revista científica ‘Food Additives & Contaminants’.

Oli d'oliva verge extra

Els resultats poden servir per a l’autentificació i tipificació d’aquests olis

Fruit de la col·laboració entre el Departament d’Enginyeria Química i Química Analítica de la Universitat de Barcelona  i el Laboratori Agroalimentari s’ha publicat a la revista científica Food Additives & Contaminants l'article “Ane Arrizabalaga-Larrañaga, Pilar Rodríguez, Mireia Medina, Francisco Javier Santos & Encarnacion Moyano (2020): Pigment profiles of Spanish extra virgin olive oils by ultrahigh-performance liquid chromatography coupled to high-resolution mass spectrometry, Food Additives & Contaminants: Part A, DOI: 10.1080/19440049.2020.1753891”:

Aquesta publicació científica recull els resultats de l’anàlisi de perfils de pigments naturals en olis d’oliva verge extra, que poden ser utilitzats, juntament amb altres paràmetres analítics, per a l’autentificació i tipificació d’aquest olis.

La revista Food Additives & Contaminants és una publicació del grup internacional Taylor & Francis, que recull literatura científica de les àrees de metodologia analítica, incidència, persistència i avaluació de la seguretat dels additius i contaminants naturals i artificials en la cadena alimentària humana i animal.

El Departament d’Enginyeria Química i Química Analítica de la Universitat de Barcelona i el Laboratori Agroalimentari contribueixen amb aquest estudi a la millora dels processos d’inspecció i control agroalimentari i avancen en la transferència del coneixement científic a nivell internacional.

Font: Laboratori Agroalimentari

 

Actualitat

 | 26/05/2022 

Premiats al OLIVEJAPAN2022, amb medalla d’or ARBOR-SACRIS de Mil&Un Verd SL, amb medalla de plata ARBOR-SENIUM i CASOLI del mateix productor, ETIM de Molí de la Mola, MAS TARRÉS d’Olis Solé SL i ROMANICO de ACTEL SCCL. Mil&Un Verd i Molí de la Mola participen del programa DACC-IRTA de millora de la qualitat d’olis catalans

 | 24/05/2022 

KYLATT de la Cooperativa d’Alcanó ha tret medalla de d'or al concurs de Berlin 2022. Alcanó participa al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat

 | 24/05/2022 

Casolí i Arbor Sacris de l’empresa MIL&UN VERD SL han tret medalla de platí i d'or al concurs de Berlin 2022. MIL&UN VERD participa al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat

 | 19/04/2022 

Arbor Sacris, Casolí i Migjorn-Arbequina han tret medalla d'or al concurs de Nova York 2022. Es tracta de dos operadors que participen al programa DACC-IRTA de millora de la qualitat. TORRES i MOLI COLOMA-LA BOELLA també han obtingut medalla d’or al seus olis

 | 21/03/2022 

Arbor Sacris i Casolí han tret medalla d'or al concurs de Dubai IOOC 2022. Es tracta de dos olis de l’empresa catalana MIL&UN VERD SL que participa del programa DACC-IRTA de millora de la qualitat dels olis catalans. En el mateix certamen, Olis Castelló també ha obtingut una medalla d’or al seu oli

 | 14/03/2022 

Guia Catalunya Selecció 2020-21

 | 11/03/2022 

La 10a edició del Japan Olive Oil Prize se celebrarà a Tòquio del 4 al 8 d'abril de 2022