Tota l'actualitat relacionada amb el món de l’alimentació i la indústria agroalimentària

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 20/02/2020  Ruralcat

Agricultura actualitza els mapes territorials de les indústries agràries i alimentàries de Catalunya per sectors i les dades del visor interactiu

A partir de la base de dades del Registre d'Indústries Agràries i Alimentàries de Catalunya (RIAAC), s’ha publicat al web del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) els mapes actualitzats amb la distribució territorial de les indústries agroalimentàries de Catalunya per sectors.

Com a novetat s’ha afegit un nou mapa amb la distribució per comarques del nombre d’indústries

Com a novetat s’ha afegit un nou mapa amb la distribució per comarques del nombre d’indústries

Es tracta d’uns mapes en format pdf que permeten visualitzar, de manera ràpida i senzilla, la implantació en el territori de cadascun dels diferents sectors agroalimentaris.

Com a novetat s’ha afegit un nou mapa amb la distribució per comarques del nombre d’indústries, diferenciant 5 intervals segons la quantitat d’indústries, i que per exemple permet observar que en totes les comarques hi ha indústries agroalimentàries.

Aquesta informació és complementària a la que també es publica regularment, i del qual també s’han actualitzat les dades, referent al mapa interactiu on es pot visualitzar la ubicació geogràfica de les indústries agràries i alimentàries de Catalunya on, per exemple, i segons la capa seleccionada, es poden veure totes les indústries a la vegada; i clicant sobre l’establiment industrial, s’accedeix a la informació de les activitats que aquest ha declarat. 

                           

                                  Visualització a través del mapa interactiu

Tota aquesta informació és de gran utilitat no només per al DARP, sinó també per a altres departaments, administracions, institucions, associacions, i especialment per al mateix sector i per al ciutadà. Per això, ja fa temps que es publica al web del Departament les dades del Registre d'Indústries Agràries i Alimentàries de Catalunya (RIAAC), que té com a finalitat poder disposar, de manera permanent i actualitzada, de la informació per a dur a terme una política de gestió i de foment de les indústries agràries i alimentàries, i en el qual s’hi inscriuen les indústries d'activitats agràries, alimentàries, forestals, i de pesca ubicades a Catalunya.

La visualització d’aquests mapes es pot realitzar accedint a la informació del Registre d'indústries agràries i alimentàries de Catalunya (RIAAC) del web del Departament, i on també s’hi pot trobar els quatre llistats que ja es publiquen habitualment: per comarques (pdf), per activitats (pdf), per titularitat (pdf), i el llistat de totes les indústries (excel).

Des del DARP es treballa per tal de donar transparència i fer pública la informació de què disposa a través dels seus registres i reconeixements oficials, i que considera que pot ser d’interès per a qualsevol persona i/o entitat. La publicació d’aquestes dades al web del Departament té l’objectiu de posar a l’abast de terceres persones, empreses i organitzacions les dades de totes aquestes indústries i entitats amb seu a Catalunya.

Font: DARP

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 15/01/2019  Ruralcat

Agricultura publica els preus de referència de poma i pera de l'Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya

Amb aquesta publicació, que s’anirà ampliant durant la campanya, es dóna resposta a una de les reivindicacions del sector pel que fa a la transparència del mercat.

Els preus de referència es publicaran setmanalment a la pàgina web del DARP

Els preus de referència es publicaran setmanalment a la pàgina web del DARP

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) publica setmanalment en el seu web, mitjançant l’Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya, els preus sectorials de referència de fruita de llavor (poma i pera) obtinguts d’acord amb les informacions facilitades per les principals centrals hortofructícoles, a fi de donar la màxima informació i transparència al mercat.

La publicació dels preus de referència per a la fruita de llavor dóna resposta al compromís del Departament d’Agricultura amb el sector per a dotar, ja aquesta campanya, de mecanismes que facin més transparent la informació sobre l’evolució dels preus al llarg de tota la cadena.

Aquesta setmana es publiquen els preus corresponents a la setmana 1 de 2019 (31 de desembre al 6 de gener), que s’afegeixen als preus setmanals ja publicats a partir de la setmana 48 (26 de novembre al de 2 gener) en el cas de la poma i la setmana 49 (3 al 9 de desembre) en el cas de la pera.

Els preus de referència es publicaran setmanalment a la pàgina web del DARP, en la següent adreça:

http://agricultura.gencat.cat/ca/departament/estadistiques/observatori-agroalimentari-preus/preus-sectorials-referencia/fruita-fresca/fruita-llavor/

Amb aquesta publicació, s’amplia la informació dels preus sectorials de referència que es va iniciar en una primera etapa amb la publicació dels preus de la fruita de pinyol i va continuar amb la publicació dels preus de l’avellana i l’ametlla.

Durant aquesta campanya, l’Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya disposa d’una aplicació informàtica en línia que permet recollir les dades dels sectors descrits anteriorment amb l’objectiu d’anar ampliant-se a més sectors a curt termini. Aquesta informació es complementa amb la publicació setmanal del preu mitjà pagat pel consumidor final per a poder donar transparència a les diferents baules de la cadena.

La informació del preu al consumidor de fruita de llavor és facilitada per l’empresa Kantar Worldpanel mitjançant la recollida de dades d’una mostra contínua i representativa de llars catalanes amb preus setmanals des de la setmana 40 (1 al 7 d’octubre de 2018). Durant l’any 2018, es va publicar amb periodicitat setmanal els preus al consumidor de la fruita de pinyol.

Els preus al consumidor es publicaran setmanalment a la pàgina web del DARP, en l’adreça següent:
http://agricultura.gencat.cat/ca/departament/estadistiques/observatori-agroalimentari-preus/preus-consumidor/

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 15/01/2019  Ruralcat

Trufforum convertirà Vic en la capital mundial de la tòfona negra

La ciutat acollirà del 25 al 27 de gener aquesta trobada internacional per promocionar la tòfona negra i impulsar el sector tofoner a nivell mundial.

El Congrés es celebrarà a l'edifici El Sucre de Vic

El Congrés es celebrarà a l'edifici El Sucre de Vic

El Congrés Internacional Trufforum és un esdeveniment internacional organitzat per l’European Mycological Institute (EMI), l’Ajuntament de Vic, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), la Diputació de Barcelona i la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, vinculat a la Cambra de Comerç de Barcelona.

Amb l’objectiu de ser un punt de trobada internacional del sector professional de la tòfona, els propers 25, 26 i 27 de gener l’edifici El Sucre de Vic acollirà la 2ª edició de Trufforum Vic 2019 amb la voluntat de divulgar els valors i la cultura de la tòfona i popularitzar el seu ús a la cuina i la gastronomia. A més, vol dinamitzar un sector agroalimentari i agrari emergent com és el conreu de la tòfona.

Avui s’ha presentat el certamen que inclourà un ampli programa d’activitats com tallers demostratius de cuina amb xefs de renom internacional, activitats a l’Aula de la Tòfona, un campionat de Catalunya gossos tofoners, el Congrés Internacional de la Tòfona, ponències d’experts nacionals i internacionals, i molt més. 

El Mercat de la Tòfona serà un mercat únic a Catalunya amb tòfona negra (Tuber melanosporum) seleccionada i de diferents territoris d'origen: Catalunya, Espanya i França on els visitant podran conèixer i comprar al detall, tòfona d'alta qualitat, classificada i garantida. 

El Market Trufforum és un espai on trobar i comprar productes agroalimentaris trufats artesans i d’alta qualitat, i descobrir experiències i propostes turístiques entorn a la tòfona.

A l’Auditori tindrà lloc la Cuina de la Tòfona en Directe, amb tallers demostratius de cuina en directe que reunirà tres estrelles Michelin i altres especialistes en la cuina de la tòfona, demostrant que és un producte a l’abast de tothom. 

A l’Aula de la Tòfona es podrà tocar, olorar, tastar i aprendre els secrets de la tòfona amb tasts guiats de productes agroalimentaris trufats, tallers pràctics i activitats per descobrir el diamant de la cuina.  

La Tòfona al Pla amb Osona Cuina oferirà degustacions elaborades pel prestigiós col·lectiu Osona Cuina, per poder degustar i gaudir de la gastronomia de la tòfona i a preus populars.

A l’Espai Tòfona, el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya ensenyarà la tòfona als visitants a través d’una exposició de tòfones i espècies, les zones de producció destacades, la neteja i conservació, l’observació amb microscopis, etc. 

El Campionat de Catalunya de Gossos Tofonaires es celebrarà el dia 27 a la Plaça Major de Vic on 10 equips compostos per gos i home competiran en directe per decidir quina és la millor parella de Catalunya. Un espectacle en directe amb l’objectiu de divulgar i reconèixer el treball de persones i gossos que es dediquen a la recol·lecció de tòfones, i donar visibilitat a un sector agroalimentari i forestal estratègic a Catalunya.

Durant els tres dies de congrés també tindrà lloc el programa Trufforum-Pro, que inclourà taules rodones, ponències i tallers de caràcter professional entorn a la tòfona amb prestigiosos ponents nacionals i internacionals, tractant temes d'interès professional i sectorial. 

D’altra banda, el divendres 25 el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació presentarà el Pla d’Acció per al Desenvolupament del sector de la tòfona a Catalunya. Aquest pla vol dinamitzar i ordenar el sector tofoner i millorar-ne la competitivitat. Es centra en la dinamització de l’espècie de major interès econòmic per al sector, la tòfona negra, i per a un horitzó temporal de 2019 a 2034. 

Trufforum també lliurarà el reconeixement “Ambaixadors de la Tòfona 2019” a Carme Ruscalleda i Toni Balam com a Ambaixadors de la Tòfona 2019 pel seu treball i la trajectòria professional entorn a la divulgació de la tòfona i la seva cultura en l’àmbit culinari. 

El sector de la tòfona al món

La tòfona és mundialment coneguda pel seu aroma i sabor, i constitueix un dels ingredients privilegiats de la gastronomia internacional. Els principals productors de la tòfona negra a nivell mundial són França, Espanya i Itàlia. A Europa es produeixen anualment entre 22 i 134 tones. 

Actualment existeixen almenys 180 espècies de trufa al món i unes 30 a Europa. A Catalunya es produeixen i comercialitzen la tòfona blanca (Tuber aestivum), la tòfona gravada (Tuber uncinatum = T. aestivum), la tòfona d’hivern o Magenca (Tuber brumale) i la tòfona negra (Tuber melanosporum), que és la més apreciada. 

La tòfona negra és un producte de temporada i perible. L’època de recol·lecció va del 15 de novembre al 15 de març i la seva maduració és escalonada en el temps mentre que la producció és variable, tot i que arriba al seu esplendor a mitjan gener. 

Catalunya és una de les zones amb major tradició tofonera de la Península Ibèrica, on existeixen unes 1.000 hectàrees productores, tot i que disposa d’una superfície apta pel cultiu de la tòfona negra de 1.582.662 hectàrees, el 49% de la superfície total catalana. Catalunya Central n’és la principal zona productora, amb el 80% aproximament de la producció total. Actualment hi ha unes 500 persones amb llicència per a la recollida de la trufa.

Augmentar la producció de tòfona negra és vital per garantir una producció de qualitat estable en el temps mitjançant l'augment de la superfície cultivada i la millora de les tècniques de silvicultura de la tòfona silvestre. 

 

AJUTS | 15/01/2019  Ruralcat

L’ICO convoca sis línies de crèdit per finançar a emprenedors i empreses i ajuts per a la internacionalització

Les línies ICO estan dissenyades per finançar projectes i necessitats de liquiditat d’autònoms i empreses així com el seu procés d’internacionalització, amb l’objectiu de cobrir tots els estadis de desenvolupament empresarial.

Els ajuts cobreixen tots els estadis de desenvolupament empresarial

Els ajuts cobreixen tots els estadis de desenvolupament empresarial

L’ICO (Instituto de Crédito Oficial) ha obert la convocatòria de sis línies d’ajut estructurades en dos grans blocs: Empreses i Emprenedors i Internacional.

Empreses i emprenedors

Aquest apartat està destinat al finançament per a projectes d’inversió o liquiditat d’empreses i autònoms a Espanya amb tres línies de crèdit:

Línia ICO Empreses i Emprenedors 2019: destinat a finançar projectes empresarials o per cobrir necessitats de liquiditat dins el territori nacional (despeses corrents, necessitats tecnològiques, actius fixos, vehicles, reformes, adquisició d’empreses) i per rehabilitació d’habitatges i edificis per un import màxim per client de 12,5 milions d’euros. La tramitació de les operacions es realitza directament a través de les Entitats de Crèdit.

Línia ICO Garantia SGR/SAECA 2019: destinada a projectes empresarials i/o a necessitats de liquiditat dins i fora del territori nacional amb un import màxim per client de fins 2 milions d’euros en una o diverses operacions. La tramitació de les operacions es realitza directament a través de les Entitats de Crèdit, a les Societats de Garantia Recíproca o a SAECA

Línia ICO Crèdit Comercial 2019: es poden finançar les bestretes de factures i prefinançament per cobrir els costos de producció i elaboració del bé o servei objecte de venda en territori nacional amb un import màxim per client de fins a 12,5 milions d’euros a l’any, en una o diverses operacions. La tramitació de les operacions es realitza directament a través de les Entitats de Crèdit.

El període de sol·licitud per a totes les línies és des del 03/01/2019 fins al 31/12/2019.

Internacional

Aquest apartat està destinat al finançament per al procés d’internacionalització i l’activitat exportadora de les empreses espanyoles amb tres línies de crèdit:

Línia ICO Internacional 2019: el finançament es pot destinar al Tram I Inversió i Liquiditat  per desenvolupar els projectes d'inversió i /o les necessitats generals de l'activitat amb un import màxim per client i any de 12,5 milions d’euros, o bé al Tram II Exportadors Mitjà i llarg termini amb crèdit Subministrador o Crèdit comprador, amb un import màxim per client de 25 milions d’euros. La tramitació de les operacions es realitza directament a través de les Entitats de Crèdit que col·laboren amb l'ICO en aquest producte.

Es podran formalitzar préstecs a l'empara de la Línia durant tot l'any 2019.

Línia ICO Exportadors 2019: es poden finançar les bestretes de factures i el prefinançament per cobrir els costos de producció i elaboració del bé o servei objecte d'exportació. Es podrà finançar fins al 100% de l'import de la factura, o fins al 100% de l'import de venda dels béns o de la prestació de serveis sempre que no se superi el import màxim de 12,5 milions d'euros de saldo viu per client i any, en una o diverses disposicions. La tramitació de les operacions es realitza directament a través de les Entitats de Crèdit que col·laboren amb l'ICO en aquest producte.

Es podran formalitzar préstecs a l'empara de la Línia durant tot l'any 2019.

Línia ICO Canal Internacional 2019: per finançar la inversió i liquiditat d’autònoms, empreses i entitats públiques i privades, tant les domiciliades a Espanya com aquelles domiciliades a l'estranger que tinguin "interès espanyol" i l’exportació a mitjà i llarg termini  per a empreses amb domicili social fora d'Espanya que adquireixin amb ajornament de pagament, béns o serveis tant a empreses amb domicili social a Espanya com fora d'Espanya que tinguin "interès espanyol". Així mateix, podran sol·licitar finançament empreses amb domicili social a Espanya o fora d'Espanya amb interès espanyol que venguin béns o serveis, amb ajornament de pagament, a empreses amb domicili social fora d'Espanya. En el cas de finançament de liquiditat es podrà sol·licitar fins a 12,5 milions d'euros o el seu contravalor en la divisa local. Per a la resta d'operacions de finançament, projectes de inversió o d'exportació a mitjà i llarg termini, no hi ha límit d'import depenent aquest del projecte a finançar.

La tramitació de les operacions es realitzarà directament a través de les institucions financeres internacionals amb les que l'ICO subscrigui acords de col·laboració o de les seves entitats col·laboradores en cas que desenvolupi aquest esquema de funcionament.

 

AGENDA | 11/01/2019  Ruralcat

Les principals fires i salons del sector agroalimentari i rural al món durant el 2019

RuralCat us ofereix un llistat cronològic dels esdeveniments i fires internacionals més destacats del sector agroalimentari, marítim i rural d’arreu del món.

A més, a l'apartat Agenda de RuralCat es pot consultar tota la informació actualitzada de les fires, jornades i actes que es duen a terme. També es recomana confirmar les dades amb l'organitzador perquè sempre pot haver alguna modificació.

Gener

Winter Fancy Food, del 13 al 15 de gener, San Francisco (Estats Units)

El major espectacle d'especialitats alimentàries i begudes a la costa oest nordamericana.

Grune Woche 2019 Berlín: Setmana Verda Internacional Berlín, del 18 al 27 de gener, Berlín (Alemanya)

Exposició única en la seva classe internacional per a l'alimentació, l'agricultura i l'horticultura, sent  un dels principals esdeveniments d'aquest tipus que se celebren a Alemanya.

Sirha, del 26 al 30 de gener, Lió (França)

La cita mundial de la restauració i l'hosteleria.

ISM, del 27 a 30 de gener, Colònia (Alemanya)

Fira especialtzada en dolços i snacs.

Saló Millésime Bio, del 28 al 30 de gener, Montpellier (França)

Fira especialitzada en els productors i venedors de vi ecològic.

Febrer

Fruit Logistica, del 6 al 8 de febrer, Berlín (Alemanya)

FRUIT LOGISTICA inclou totes àrees de negoci i participants del mercat dels productes frescos proporcionant una visió completa de totes les novetats, productes i serveis en tot el procés.

Prodexpo, de l’11 al 15 de febrer, Moscou (Rússia)

PRODEXPO és la major exposició especialitzada anual a Rússia i Europa de l'Est. Durant més de 20 anys, ha determinat el desenvolupament de la indústria alimentària nacional.

World AG Expo 2019 Tulare: Firaa internacional d'agricultura California, del 12 al 14 de febrer, Tulare (Califòrnia- EUA)

World AG Expo 2019 Tulare serà l'exposició agrícola més gran del món, d'aquí que en ella es citen les millors empreses, professionals i especialistes relacionats amb el sector.

Biofach, Fira Agricultura Ecològica-Orgànica, del 13 al 16 de febrer, Nuremberg (Alemanya)

L'oportunitat perfecta per a professionals visitants de trobar productors orgànics del mercat orgànic i inspirar-se en les últimes tendències del sector.

Gulfood, del 17 al 21 de febrer, Dubai (Emirat Àrabs)

La fira mundial d'aliments i begudes més gran del món amb 98.000 visitants i 5.000 expositors a l'única fira de productes alimentaris realment global.

Març

Expo Antad & Alimentaria, del 5 al 7 de maig, Guadalajara (Mèxic)

Una de les exposicions internacionals més grans de la indústria de l’alimentació.

Foodex Japan, del 5 al 8 de març, Tòquio (Japó)

Esdeveniment de menjars i begudes, el tercer en el món en la seva classe, així com el primer a Àsia i a la Conca del Pacífic.

Prowein, del 17 al 19 de març, Düsseldorf (Alemanya)

Fira Internacional de Vins i Begudes Alcohòliques, és l'esdeveniment nº1 en el món i el lloc de trobada anual dels experts i les marques més importants.

Alimentation, del 30 de març al 7 d’abril, Brussel·les (Bèlgica)

Amb 250 expositors distribuïts en 35.000 m², l'exposició d'aliments és la fira de Bèlgica. 

Abril

India International Dairy Expo, del 3 al 5 d’abril, Bombai (Índia)

187 expositors, inclosos el 23% d'estrangers, van exhibir els seus productes i tecnologies durant els tres dies fira. 

LIOOC 2019, LONDON Oli d'Oliva Internacional, del 12 al 14 d'abril, Londres 

Certamen competitiu dedicat a l’oli més gran del món.

Agrishow 2019 Sao Paulo. Fira Internacional de Tecnologia Agrícola, del 29 d’abril al 3 de maig, Sao Paulo (Brasil)

Fira amb les últimes novetats i innovacions relacionades amb el sector, ja que comptarà amb la presència de les millors empreses i professionals del mateix.

Maig

Seafood Expo Global, del 7 al 9 de maig, Brussel·les (Bèlgica)

Fira per promocionar i vendre els seus productes del mar, processar equips i serveis als principals compradors de tot el món.

Prowine Asia, del 7 al 10 de maig, Hong Kong (Xina)

L'edició de Hong Kong de ProWine Àsia aporta a World of Wines el principal centre comercial del sud-est asiàtic. Com a fira líder de la seva classe a la regió, ProWine Àsia ofereix als productors mundials una porta d'expansió empresarial internacional cap a Àsia. 

Sial Xina, del 14 al 16 de maig, Shanghai (Xina)

La major exposició d'aliments alimentaris més gran d'Àsia i la tercera exposició mundial d'aliments centrada en promoure negocis d'importació i exportació. 

London Wine, del 20 al 22 de maig, Londres (Anglaterra)

L’edició d’enguany inclou més de 14.000 vins procedents de 32 països, degustacions innovadores, classes magistrals crítiques i una sèrie de característiques destacades, l'espectacle és una destinació ineludible per a qualsevol persona de la indústria. 

Juny

SkogsElmia Suecia 2019, del 6 al 8 de juny, Jönköping (Suècia)

Principal fira forestal nòrdica amb un enfocament en la propietat forestal. SkogsElmia acull expositors de productes i serveis per a tota la cadena des de llavors fins a serradores.

Summer Fancy Food, del 23 al 25 de juny, Nova York (Estats Units)

The Summer Fancy Food Show és l'esdeveniment especialitzat en la indústria alimentària més important d'Amèrica del Nord, i el principal aparador per a la innovació en la indústria. 

Setembre

Salon du Vegetal, del 10 al 12 de de setembre, Nantes (França)

La fira comercial més gran de França dedicada al món de les plantes, els jardins i la natura a la ciutat. Agrupa més de 600 expositors i marques i 10.000 professionals durant 3 dies.

Polagra Food, del 30 de de setembre al 3 d’octubre, Poznan (Polònia)

Cada any, l'esdeveniment és visitat per diverses desenes de mil professionals de negocis alimentaris que arriben a Poznań del món sencer a la recerca dels últims productes, inspiració i, sobretot, que busquen contractes duradors. 

Octubre

HiFiTStec Japan, del 2 al 4 d’octubre, Tòquio (Japó)

Ingredients per a la salut (Hi) / Ingredients alimentaris per Taste (FiT) / Seguretat i tecnologia (S-tec), aquesta és la fira comercial d'ingredients més gran d'Àsia.

Anuga Food Tec, del 5 al 9 d’octubre, Colònia (Alemanya)

La fira comercial més gran del món és el punt de trobada de la indústria més important, amb 7.405 expositors i prop de 165.000 visitants.

Novembre

Hong Kong Int. Wines & Spirits, del 7 al 9 de novembre, Hong Kong (Xina)

Fira dedicada a la indústria del vi i les begudes espirituoses.

Agritechnica 2019 Hannover: Fira la indústria tècnica agrícola, del 10 al 16 de novembre, Hannover (Alemanya)

A la fira mundial líder en tecnologia agrícola, totes les empreses líders de la indústria presenten les seves innovacions i innovacions. AGRITECHNICA és l'aparador de la indústria mundial d'enginyeria agrària i un fòrum per al futur de la producció vegetal.

Foodex Saudí, de l’11 al 14 de novembre, Jeddah (Aràbia Saudita)

Foodex Saudi és la principal exposició de comerç internacional de l'Aràbia Saudita, dedicada al 100% a la indústria alimentària. Els compradors saudius professionals de la indústria de distribució, venda, fabricació i hostaleria de masses tindran l'oportunitat de vendre productes procedents de més de 51 països, i comerciar amb expositors que mostrin una àmplia gamma d'oferta mundial de productes i solucions d'aliments i begudes.

Interpom-Primeur, del 25 al 27 de novembre, Kortrijk (Bèlgica)

La fira més especialitzada del sector de la patata i la verdura a Europa on està representada tota la cadena: des del cultiu, fins a la transformació i comercialització. INTERPOM PRIMEURS ofereix una gamma completa de productes i serveis per a tots els professionals del sector de la patata i l'hortalissa.

Desembre

Bulk Wine Exhibition, del 2 al 3 de desembre, Àmsterdam (Holanda)

La major fira dedicada al negoci del vi a granel que reuneix, en dos dies, el 75% del vi a granel que s'exporta a nivell mundial.

 

Especials