Tota l'actualitat relacionada amb el món de l’alimentació i la indústria agroalimentària

AJUTS | 25/03/2020  Ruralcat

EL DARP convoca els ajuts per a la promoció i foment de la venda de proximitat a Catalunya

Els ajuts estan dotats amb una partida pressupostària de 228.000 euros.

El Departament d’Agricultura ha convocat els ajuts 2019-2020 per a la promoció i el foment de la venda de proximitat a Catalunya.

Els ajuts d'aquesta convocatòria seran a càrrec dels pressupostos del Departament Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per a l'any 2020, dotada amb un import màxim de 228.000 euros.

Les persones beneficiàries han de realitzar i pagar les actuacions objecte dels ajuts entre el 2 de maig de 2019 i l'1 de setembre de 2020, ambdós inclosos, i justificar-les davant del DARP com a màxim el 20 de setembre de 2020.

Els ajuts concedits es faran públics en la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya, http://seu.gencat.cat i al web http://agricultura.gencat.cat/beneficiarisajuts, fent ús dels mitjans electrònics establerts.

Font: RuralCat

Informació relacionada

AGENDA | 11/01/2019  Ruralcat

Les principals fires i salons del sector agroalimentari i rural al món durant el 2019

RuralCat us ofereix un llistat cronològic dels esdeveniments i fires internacionals més destacats del sector agroalimentari, marítim i rural d’arreu del món.

A més, a l'apartat Agenda de RuralCat es pot consultar tota la informació actualitzada de les fires, jornades i actes que es duen a terme. També es recomana confirmar les dades amb l'organitzador perquè sempre pot haver alguna modificació.

Gener

Winter Fancy Food, del 13 al 15 de gener, San Francisco (Estats Units)

El major espectacle d'especialitats alimentàries i begudes a la costa oest nordamericana.

Grune Woche 2019 Berlín: Setmana Verda Internacional Berlín, del 18 al 27 de gener, Berlín (Alemanya)

Exposició única en la seva classe internacional per a l'alimentació, l'agricultura i l'horticultura, sent  un dels principals esdeveniments d'aquest tipus que se celebren a Alemanya.

Sirha, del 26 al 30 de gener, Lió (França)

La cita mundial de la restauració i l'hosteleria.

ISM, del 27 a 30 de gener, Colònia (Alemanya)

Fira especialtzada en dolços i snacs.

Saló Millésime Bio, del 28 al 30 de gener, Montpellier (França)

Fira especialitzada en els productors i venedors de vi ecològic.

Febrer

Fruit Logistica, del 6 al 8 de febrer, Berlín (Alemanya)

FRUIT LOGISTICA inclou totes àrees de negoci i participants del mercat dels productes frescos proporcionant una visió completa de totes les novetats, productes i serveis en tot el procés.

Prodexpo, de l’11 al 15 de febrer, Moscou (Rússia)

PRODEXPO és la major exposició especialitzada anual a Rússia i Europa de l'Est. Durant més de 20 anys, ha determinat el desenvolupament de la indústria alimentària nacional.

World AG Expo 2019 Tulare: Firaa internacional d'agricultura California, del 12 al 14 de febrer, Tulare (Califòrnia- EUA)

World AG Expo 2019 Tulare serà l'exposició agrícola més gran del món, d'aquí que en ella es citen les millors empreses, professionals i especialistes relacionats amb el sector.

Biofach, Fira Agricultura Ecològica-Orgànica, del 13 al 16 de febrer, Nuremberg (Alemanya)

L'oportunitat perfecta per a professionals visitants de trobar productors orgànics del mercat orgànic i inspirar-se en les últimes tendències del sector.

Gulfood, del 17 al 21 de febrer, Dubai (Emirat Àrabs)

La fira mundial d'aliments i begudes més gran del món amb 98.000 visitants i 5.000 expositors a l'única fira de productes alimentaris realment global.

Març

Expo Antad & Alimentaria, del 5 al 7 de maig, Guadalajara (Mèxic)

Una de les exposicions internacionals més grans de la indústria de l’alimentació.

Foodex Japan, del 5 al 8 de març, Tòquio (Japó)

Esdeveniment de menjars i begudes, el tercer en el món en la seva classe, així com el primer a Àsia i a la Conca del Pacífic.

Prowein, del 17 al 19 de març, Düsseldorf (Alemanya)

Fira Internacional de Vins i Begudes Alcohòliques, és l'esdeveniment nº1 en el món i el lloc de trobada anual dels experts i les marques més importants.

Alimentation, del 30 de març al 7 d’abril, Brussel·les (Bèlgica)

Amb 250 expositors distribuïts en 35.000 m², l'exposició d'aliments és la fira de Bèlgica. 

Abril

India International Dairy Expo, del 3 al 5 d’abril, Bombai (Índia)

187 expositors, inclosos el 23% d'estrangers, van exhibir els seus productes i tecnologies durant els tres dies fira. 

LIOOC 2019, LONDON Oli d'Oliva Internacional, del 12 al 14 d'abril, Londres 

Certamen competitiu dedicat a l’oli més gran del món.

Agrishow 2019 Sao Paulo. Fira Internacional de Tecnologia Agrícola, del 29 d’abril al 3 de maig, Sao Paulo (Brasil)

Fira amb les últimes novetats i innovacions relacionades amb el sector, ja que comptarà amb la presència de les millors empreses i professionals del mateix.

Maig

Seafood Expo Global, del 7 al 9 de maig, Brussel·les (Bèlgica)

Fira per promocionar i vendre els seus productes del mar, processar equips i serveis als principals compradors de tot el món.

Prowine Asia, del 7 al 10 de maig, Hong Kong (Xina)

L'edició de Hong Kong de ProWine Àsia aporta a World of Wines el principal centre comercial del sud-est asiàtic. Com a fira líder de la seva classe a la regió, ProWine Àsia ofereix als productors mundials una porta d'expansió empresarial internacional cap a Àsia. 

Sial Xina, del 14 al 16 de maig, Shanghai (Xina)

La major exposició d'aliments alimentaris més gran d'Àsia i la tercera exposició mundial d'aliments centrada en promoure negocis d'importació i exportació. 

London Wine, del 20 al 22 de maig, Londres (Anglaterra)

L’edició d’enguany inclou més de 14.000 vins procedents de 32 països, degustacions innovadores, classes magistrals crítiques i una sèrie de característiques destacades, l'espectacle és una destinació ineludible per a qualsevol persona de la indústria. 

Juny

SkogsElmia Suecia 2019, del 6 al 8 de juny, Jönköping (Suècia)

Principal fira forestal nòrdica amb un enfocament en la propietat forestal. SkogsElmia acull expositors de productes i serveis per a tota la cadena des de llavors fins a serradores.

Summer Fancy Food, del 23 al 25 de juny, Nova York (Estats Units)

The Summer Fancy Food Show és l'esdeveniment especialitzat en la indústria alimentària més important d'Amèrica del Nord, i el principal aparador per a la innovació en la indústria. 

Setembre

Salon du Vegetal, del 10 al 12 de de setembre, Nantes (França)

La fira comercial més gran de França dedicada al món de les plantes, els jardins i la natura a la ciutat. Agrupa més de 600 expositors i marques i 10.000 professionals durant 3 dies.

Polagra Food, del 30 de de setembre al 3 d’octubre, Poznan (Polònia)

Cada any, l'esdeveniment és visitat per diverses desenes de mil professionals de negocis alimentaris que arriben a Poznań del món sencer a la recerca dels últims productes, inspiració i, sobretot, que busquen contractes duradors. 

Octubre

HiFiTStec Japan, del 2 al 4 d’octubre, Tòquio (Japó)

Ingredients per a la salut (Hi) / Ingredients alimentaris per Taste (FiT) / Seguretat i tecnologia (S-tec), aquesta és la fira comercial d'ingredients més gran d'Àsia.

Anuga Food Tec, del 5 al 9 d’octubre, Colònia (Alemanya)

La fira comercial més gran del món és el punt de trobada de la indústria més important, amb 7.405 expositors i prop de 165.000 visitants.

Novembre

Hong Kong Int. Wines & Spirits, del 7 al 9 de novembre, Hong Kong (Xina)

Fira dedicada a la indústria del vi i les begudes espirituoses.

Agritechnica 2019 Hannover: Fira la indústria tècnica agrícola, del 10 al 16 de novembre, Hannover (Alemanya)

A la fira mundial líder en tecnologia agrícola, totes les empreses líders de la indústria presenten les seves innovacions i innovacions. AGRITECHNICA és l'aparador de la indústria mundial d'enginyeria agrària i un fòrum per al futur de la producció vegetal.

Foodex Saudí, de l’11 al 14 de novembre, Jeddah (Aràbia Saudita)

Foodex Saudi és la principal exposició de comerç internacional de l'Aràbia Saudita, dedicada al 100% a la indústria alimentària. Els compradors saudius professionals de la indústria de distribució, venda, fabricació i hostaleria de masses tindran l'oportunitat de vendre productes procedents de més de 51 països, i comerciar amb expositors que mostrin una àmplia gamma d'oferta mundial de productes i solucions d'aliments i begudes.

Interpom-Primeur, del 25 al 27 de novembre, Kortrijk (Bèlgica)

La fira més especialitzada del sector de la patata i la verdura a Europa on està representada tota la cadena: des del cultiu, fins a la transformació i comercialització. INTERPOM PRIMEURS ofereix una gamma completa de productes i serveis per a tots els professionals del sector de la patata i l'hortalissa.

Desembre

Bulk Wine Exhibition, del 2 al 3 de desembre, Àmsterdam (Holanda)

La major fira dedicada al negoci del vi a granel que reuneix, en dos dies, el 75% del vi a granel que s'exporta a nivell mundial.

 

INDÚSTRIA AGROALIMENTPARIA | 10/01/2019  Ruralcat

La PAE publica els resultats del projecte de recerca sobre la llaurada mínima, la fertilització i els adobs verds en cultius herbacis extensius ecològics de secà

El projecte ha estat finançat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a través de l’ajut per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica.

Arada de pales per a les labors del sòl a les parcel·les experimentals (Autor: Alejandro Pérez)

Arada de pales per a les labors del sòl a les parcel·les experimentals (Autor: Alejandro Pérez)

La Unitat de producció agrària ecològica (PAE) del Departament d’Agricultura, ha publicat la fitxa tècnica on s’exposen els resultats obtinguts en el projecte de recerca “Experiència a llarg termini sobre la llaurada mínima, la fertilització i els adobs verds en cultius herbacis extensius ecològics de secà”, encapçalat pel doctor i membre del Grup de Recerca Ecologia dels Sistemes Agrícoles del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio) de la Universitat de Barcelona, Francesc Xavier Sans. 

En aquesta fitxa tècnica es resumeix l'experiència pilot realitzada al Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs entre els anys 2011 i 2016 que va constar d’una rotació de cinc anys amb conreus ecològics de cereals (espelta i blat) i lleguminoses (cigró i llentia) on es va avaluar l’efecte de la llaurada mínima respecte l’arada de pales, l’efecte de la fertilització amb fems compostats i de la presència o absència d’adobs verds abans dels cultius de primavera sobre la biodiversitat del sòl i la qualitat del sòl en termes de matèria orgànica. També es va analitzar l’abundància d’herbes i els rendiments dels diferents cultius, així com els balanços econòmics obtinguts en els diferents tractaments estudiats. 

El seguiment agronòmic dels primers cincs anys de l’experiment ha permès posar en evidència que la fertilització és un dels factors que té més importància en els paràmetres agronòmics (rendiments i balanços econòmics) i ambientals (qualitat del sòl, biodiversitat i abundància de fauna edàfica i herbes). De manera general, l’abundància d’herbes i els rendiments dels cultius no varien de manera significativa entre les parcel·les llaurades amb l’arada de pales i amb l’arada de cisells.  

L’estudi també conclou que la utilització de l’arada de cisells pot suposar un lleuger increment del benefici econòmic i un estalvi en hores de feina i que la biomassa microbiana, un dels paràmetres de qualitat del sòl, augmenta significativament amb l’ús de la llaurada mínima amb l’arada de cisells, sobretot quan va acompanyada de la incorporació de fems, i provoca un augment en el contingut de nitrogen i fa que les pèrdues dels estocs de carboni no siguin tan elevades com amb l’arada de pales. D’altra banda, es constata que la fertilització amb fems compostats comporta un augment en els rendiments dels cultius de cereals. 

 

AGENDA | 10/01/2019  Ruralcat

Les principals fires del sector agroalimentari i rural a Espanya durant el 2019

Des de RuralCat oferim un recull de les fires del sector agroalimentari, rural i marítim més destacades que se celebraran enguany a tot Espanya, ordenades cronològicament.

A l'apartat Agenda de RuralCat podràs consultar tota la informació actualitzada de les fires, jornades i actes que es duen a terme. També recomanem que es confirmin les dades amb l'organitzador perquè sempre hi pot haver alguna modificació. 

Gener

Agroexpo, del 23 al 26 de gener, Don Benito (Extremadura)

La cita amb professionals, fabricants i distribuïdors agraris.

Madrid Fusión, del 29 al 30 de gener, Madrid 

El Congrès Internacional de Gastronomia se celebra anualment a Madrid des de l’any 203 i hi participen cuiners de reconegut prestigi internacional. 

Agraria 2019, del 30 de gener al 2 de febrer, Valladolid

Aquest certamen reuneix a fabricants, importadors, distribuïdors i intermediaris d’equipaments i serveis per a l’agricultura i la ramaderia.

Febrer

World Maritime Week 2019 Bilbao, del 12 al 14 de febrer, Bilbao

La fira compta amb la presència dels millors professionals i empreses relacionades amb el sector marítim.

ABANCA CIMAG-GANDAGRO. Feria Profesional de Maquinaria, Agricultura y Ganadería, del 21 al 23 de febrer,  Silleda (Pontevedra)

La fira arriba enguany a la seva tercera edició com un punt de trobada entre empreses i professionals de la maquinària agrícola, la ramaderia i l’agricultura.  

TECNOVID 2019 Zaragoza. Salón de Equipos para Viticultura, del 26 de febrer a l’1 de març, Saragossa

A Tecnovid s’exhibeixen des de maquinària de tracció motoritzada fins a maquinària de cultiu i recol.lecció, inclosa l’aplicació de fitosanitaris i tot el mateiral auxiliar necessari per la viticultura. 

Oleotec 2019 Zaragoza. Salón de técnicas y equipos para olivicultura, del 26 de febrer a l’1 de març, Saragossa

Al saló es mostra tot tipus de maquinària i material auxiliar per a l'olivicultura. 

Març

Feria internacional apícola, del 7 al 10 de març, Pastrana 

La Fira acull les principals novetats del sector a la capital mundial de la mel.  

Captur 2019. Feria de Caza, Pesca y Turismo Rural, del 9 al 10 de març, Calamocha (Terol) 

Fira que compta amb un programa d’activitats, exhibicions de caça, campionats, concursos d’agility i tot allò relacionat amb la caça, pesca i turisme rural.

Figan, Feria Internacional para la Producción Animal, del 19 al 22 de març, Saragossa

Els últims avanços tecnològics en el món de la producció animal es presenten a la fira dedicada als criadors professionals que busquen les millors solucions per a una reproducció exitosa. 

CINEGÉTICA Feria de caza y pesca, del 21 al 24 de març, Madrid

Punt de trobada dels amants i aficionats de la caça i la pesca esportiva. 

World Olive Oil Exhibition 2019, del 27 al 18 de març, Madrid

La World Olive Oil Exhibition reuneix a Madrid a productors, compradors d’oli, almàssares, importadors, distribuïdors, minoristes i a tots els professionals interessants en el món oleícola.  

Abril

Fame Innowa. Feria de Tecnología Agrícola y Agronegocios del Mediterráneo, del 3 al 6 d’abril, Múrcia

Cita ineludible per a empreses fabricants de mitjans de producció agrícola i la innovació tecnològica en el sector agrícola.  

FIVAC 2019 Valencia. Salón de la caza, naturaleza y mundo rural, del 5 al 7 d’abril, València

Fira sectorial que aglutina els professionals i amants de la caça i el turisme rural. 

Maig

Infoagro Exhibition, del 22 al 24 de maig, Roquetas de Mar (Almeria)

Durant els tres dies els expositors podran mostrar els seus productes a més de 30.000 visitants.  

Infoagro Exhibition 2019. III edició de la Feria de Agricultura Intensiva, del 22 al 24 de maig, Roquetes de Mar (Almeria)

Un punt de trobada per a agricultors i empreses del sector de l’hortofructicultura.

Juny

Organic Food Iberia, 6 i 7 de juny, Madrid

Fira professional i internacional dedicada a promoure les indústries alimentària i vinícola ecològiques entre els principals compradors de productes ecològics de la Península Ibèrica i la resta d'Europa.

SALIMAT ABANCA 2019. Salón de Alimentación del Atlántico, del 6 al 9 de juny, Silleda (Galícia)

Fira de referència del sector alimentari i gastronòmic.

FECAP ABANCA 2019. Feria de Caza, Pesca y Naturaleza, del 6 al 9 de juny, Silleda (Galícia)

Punt de trobada per a empreses, professionals i aficionats a la caça, la pesca i activitats a l’aire lliure.

Setembre

Expobiomasa, del 24 al 26 de setembre, Valladolid

Expobiomasa és una trobada professional del sector de la biomassa. 

Octubre

Fruit Attraction. Feria Internacional del Sector de Frutas y Hortalizas del 22 al 24 d’octubre, Madrid

Punt de trobada per a tota la cadena de valor del sector hortofructícola.
 

AGENDA | 08/01/2019  Ruralcat

Les principals fires del sector agroalimentari i rural a Catalunya durant el 2019

RuralCat t'ofereix la informació de les fires i mostres més importants que tenen lloc a Catalunya, i que estan relacionades amb el sector agroalimentari i el món rural en general.

A continuació, oferim el llistat de les fires del sector agroalimentari, marítim i rural que es celebraran a Catalunya per ordre cronològic. Les dates poden estar subjectes a modificacions o canvis. Recomanem confirmar les dates amb l'empresa o entitat organitzadora.

A l'apartat Agenda de RuralCat es pot consultar tota la informació actualitzada de les fires, jornades i actes que es duen a terme durant 2019.

Gener

Trufforum, del 25 al 27 de gener, Vic
FiraTast, del 17 al 20 de gener, Girona
Fira de DOP Les Garrigues, del 18 al 21 gener, Les Borges Blanques
Firatast, del 17 al 20 de gener, Girona
Mostra Comercial i Agrícola, del 18 al 20 de gener, Sant Vicenç dels Horts
Festa i Fira de l'Oli i l'Oliva a Ullastrell, 20 de gener, Ullastrell
Fira de l'Oli i l'Olivera, 20 de gener, Espolla
Fira de Sant Sebastià - Fira de Torrons, 20 de gener, Òdena
Fira de Sant Antoni. Fira del Fesol, el 21 de gener, Santa Pau
Fira de Sant Vicenç, 26 de gener, l’Espluga de Francolí
Gran Festa de la Calçotada, 27 de gener, Valls
Fira Intercomarcal de l'Oli (FIO), 27 i 28 de gener, Móra la Nova

Febrer

Fira del Farro, 2 i 3 de febrer, La Vall de Bianya
Fira de la Candelera, del 2 al 4 febrer, Molins de Rei
Fira del Fajol, 10 de febrer, Batet de la Serra
Fira de Productes Naturals. Festa de l’arròs, 10 de febrer, Bagà
Fira Mercat de l'Arbre. Fira de la Natura, 9 i 10 de febrer, Mataró
Exposólidos. Salón Internacional de la tecnología y el procesamiento de sólidos, del 12 al 14 de febrer, Hospitalet de Llobregat
Mediterranean Diving Show, del 15 al 17 de febrer, Cornellà de Llobregat
Fiporc, del 17 al 18 de febrer, Riudellots de la Selva
56ª Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra Les Garrigues, del 18 al 20 de febrer a Les Borgues Blanques
Fira de la Mel, 23 i 24 de febrer, Crespià
Mercat Figueter de Capellades, segon diumenge de Quaresma, Capellades

Fira de la Quaresma, febrer, Tortellà

Març

Fira Natura i Muntanya, 3 de març, Sant Bartomeu del Grau
Fira Natura, del 8 al 10 de març, Lleida
Fira del Trumfo i la Tòfona, 9 i 10 de març, Solsona
Fira de l’Oli i l’Espàrrec de Godall, 9 i 10 de març, Godall
Fira del Cànem i Tecnologies Alternatives, Spannabis, del 15 al 17 de març, Cornellà de Llobregat
Fira de l'Embotit, 16 i 17 de març, Olot
Fira Alternativa, del 16 al 17 de març, l'Ametlla de Mar
Fira Sant Josep. Fira Catalana de la Maquinària Agrícola, del 16 al 19 de març, Mollerussa
Bestial, Saló de la Mascota, 17 i 18 de març, Reus
STM Saló de l'esport i turisme de muntanya, 23 i 24 de març, Lleida
Fira del Cítric de Xerta, 24 de març, Xerta
GiroCàmping, del 29 al 31 de març, Girona
Fira del Conill i de l'Artesania, 31 de març, Vilafant
Fira Oli i Pedra, 31 de març, Vinaixa
Fira Formatgera de la Vall de Ribes, 31 de març, Ribes de Freser
Mercat del Brunyol, març, Sant Feliu de Guíxols
Fira de Sant Josep del Brunyol de l'Empordà, març, Figueres
Fira Mercat de la Botifarra de la Garriga, març, La Garriga

Abril

Fira de les 40 Hores, del 5 al 7 d’abril, Ripoll
Mercat Medieval del Duc, 6 i 7 d’abril, Arbeca
Firacóc, 6 i 7 d’abril, Tàrrega
Fira Comarcal de Primavera, 7 d’abril, Campllong
Fira de l'Embotit de Bescanó,7 d’abril, Bescanó
Meat Business Forum, 9 i 10 d'abril, Barcelona
Fira Mercat del Ram, del 12 al 14 d’abril, Vic
Fira Mercat de Navarcles. Fira de l'Abat. Monacàlia, 13 i 14 d’abril, Navarcles
Fira Modernista del Penedès, 13 i 14 d’abril, l’Arboç
Muntanyum, 15 d’abril, Duesaigües
Mostra de Formatges Artesans de Catalunya, 19 i 20 d’abril, Sort
Fira Medieval, del 19 al 21 d'abril, Hostalric
Firabril. Fira de la Mel i l'Oli, 21 d’abril, el Perelló
Fira Q Balaguer, 27 i 28 d’abril, Balaguer
Fira d'Artés, abril, Artés
Fira de l'Oliva, abril, Terrassa

Maig

Fira Mercat al Carrer, 1 de maig, la Bisbal d'Empordà
Fira del Primer de Maig, 3 de maig, Olot
FirAnoia, del 4 al 5 de maig, Igualada
Fira de Primavera, 4 i 5 de maig, Navàs
Fira Mercat de Sant Ponç, 4 i 5 de maig, Mataró
67a Fira de Sant Isidre de Solsona, 10 al 12 de maig, Solsona
Fira Comercial i Gastronòmica, 4 i 5 de maig, El Masnou
Fira Gastronòmica, 5 i 6 de maig, la Sénia
Biocultura, del 9 al 12 de maig, Barcelona
Fira de Sant Isidre, del 11 al 13 de maig, Solsona
Fira Mercat de Sant Ponç, 12 i 13 de maig, Cànoves i Samalús
Lactium, 11 i 12 de maig, Vic
Fira de Sant Ponç, 11 de maig, Barcelona
Fira de Primavera i de l'ovella aranesa, 12 de maig, Les (Vall d’Aran)
Fires i Festes de Maig o dels Enamorats, del 17 al 19 de maig, Vilafranca del Penedès
Exposició de Cireres, 18 i 19 de maig, Sant Climent de Llobregat
Free From Food Expo 2019, 28 i 29 de maig, Barcelona

Festa de la Cirera, del 30 maig a l’1 de juny, Santa Coloma de Cervelló

Fira de la Primavera, maig, Sant Andreu de la Barca

D Vins: Mostra de Vins i Caves de Proximitat, maig, Agramunt
Fira del Pa, maig, Castelló d'Empúries
Fira de Sant Isidre, maig, Cardedeu

Juny

Cardona, Fira Medieval. Festa de la Sal, 1 i 2 de juny, Cardona
Festa de la Cirera, 1 i 2 de juny, Torrelles de Llobregat
Fira Gartstròmia, 2 de juny, Banyoles
Fira d’Herbes Remeieres i Productes Artesans, 2 de juny, Vilanova de Sau
Festa de la Cirera, 2 i 3 de juny, el Papiol
Fira Mercat de la Cirera, 3 de juny, Terrades
Wine & Cava Business Forum, 5 i 6 de juny, Barcelona

Fira Temps de Vi, del  7 al 9 de juny, Vilanova i la Geltrú
Fira de Sant Isidre, 8 i 9 de juny, Cervera
Fira de la Cirera, 9 de juny, Llers
Fira de l'Ou. Fira de Productes Artesans, 9 de juny, Sant Guim de Freixenet
Fira de la Ratafia i Productes de la Terra de Centelles, 11 de juny, Centelles
Fira del Pa i del Cereal a Cervera, 15 i 16 de juny, Cervera
Fira del Vi i el Cava de Vallirana, 15 de juny, Vallirana
Fira de Sant Joan, 22 de juny, Esterri d'Àneu
Fira de la Cirera d'en Roca, 24 de juny, Arenys de Munt
Firebre. Fira de Turisme, Navegació Fluvial, Gastronomia i Vins, del 29 al 30 de juny,  Benifallet
Fine Food Business Forum. Juny o juliol, Barcelona (a concretar)
Benvinguts a Pagès, juny, Catalunya
Agromercat, juny, Sant Pere de Ribes

Juliol 

Fira de la Mel Novella, 7 de juliol, Colera
Mercat Romà de Guissona, 7 de juliol, Guissona
Fira Bagà Medieval, el 20 i 21 de juliol, Baga
3a Fira Ecològica de Solsona, 20 de juliol, Solsona
Fira del caçador, 27 i 28 de juliol, Taradell
Fira Artesana d'Estiu de Gósol, 27 i 28 de juliol, Gósol

Agost

Firagost. Fira-Exposició del Camp Català, 6 i 7 d’agost, Valls
Fira de Sant Llorenç, 10 d'agost, Bellver de la Cerdanya
Fira de Sant Llorenç. Fira de l'Avellana, del 11 al 13 d’agost, Riudoms
Mercat del Ram, del 12 al 14 d’abril, Vic
Mostra Gastronòmica, Comercial i d'Artesans, del 16 al 19 d’agost, Cabrils
Fira de Sant Bartomeu. Fira del Meló, 24 i 25 d’agost, Artesa de Segre
Fira D.O. Conca de Barberà, Festa de la Verema, 24 i 25 d’agost, l’Espluga de Francolí
Fira de la cullerada de Mont-roig del Camp, agost, Mont-roig del Camp

Setembre

Besalú Medieval, 1 i 2 de setembre, Besalú 
Fira de la Cervesa, 7 de setembre, Tortellà
Festa de la Mel de la Vall de Ribes, 8 de setembre, Ribes de Freser
Fira del bolet, 15 i 16 de setembre, Setcases
Fira de la Vinyala, fira del cargol de la vinya, 15 de setembre, Òdena
Fira del Formatge de Lladó, 15 de setembre, Lladó
Fira de Calella i l'Alt Maresme, del 20 al 23 de setembre, Calella
Fira de la Figa d'Alguaire, 21 i 22 de setembre, Alguaire
Fira de Santa Tecla, 21 i 22 de setembre, Berga
Fira de l'Ametlla, 21 i 22 de setembre, Vilagrassa
Festa del Porc i la Cervesa, 23 de setembre, Manlleu
Eurofruit. Saló Internacional del Sector de la Fruita, del 26 al 29 de setembre, Lleida
Fira de Sant Miquel, 28 i 29 de setembre, Hostalric
Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega, 29 de setembre, Tàrrega
Fira Agrària de Sant Miquel. Saló Nacional de la Maquinària Agrícola. Fira Catalana de l'Agricultura i la Ramaderia, 27 de setembre, Lleida
Agro Alta Segarra, setembre, Calaf
Mostra de Vins i Caves de Catalunya, setembre, Barcelona
Mercat Medieval de l'Hospitalet de l’Infant, setembre, l’Hospitalet de l’Infant
Mostra de Vi de l’Empordà, setembre, Figueres
Eco Sant Cugat, setembre, Sant Cugat Sesgarrigues
Fira de la Mercè. Fira del Comerç i la Bona Teca, setembre, Calldetenes

Octubre

Cavatast. Mostra de Caves i Gastronomia, del 4 al 6 d’octubre, Sant Sadurní d'Anoia
Fira Àpat, del 5 al 7 d'octubre, Barcelona 
Fira de l'Avellana de la Selva, del 5 i 6 d’octubre, Brunyola
Fira de l'All. Fira - Mostra de Productes Artesanals, 5 i 6 d’octubre, Cornellà del Terri
Fira del Roser, 5 i 6 d’octubre, Martorell
Orígens. Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat, 5 i 6 d’octubre, Olot
Saló Nàutic Internacional de Barcelona, del 9 al 13 d’octubre, Barcelona
Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, del 12 i 13 d'octubre, Agramunt
Fira Fusta Constructiva, 17 i 18 d’octubre, Vic
12a Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès, 19 i 20 d’octubre, Solsona
Fira del Bolet i del Boletaire, 19 i 20 d’octubre, Solsona
Mercat del Cava i la Tapa, 19 i 20 d'octubre, Sant Pere de Ribes
Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova, el 26 i 27 d’octubre, Móra la Nova
Boletus. Fira del Bolet, 28 d’octubre, Isona i Conca Dellà
Fira Industrial, Agrícola i Comercial. Fira de Mostres, 27 d’octubre , Girona
Fira de Tots Sants, 31 d’octubre, Gósol
Mercat de Mercats, octubre, Barcelona
Bergabolet, octubre, Berga
Fira del Bestiar de la Vall de Ribes, octubre, Ribes de Freser
Fira del Caçador de Masdenverge, octubre, Masdenverge
Fira de l'Empelt, octubre, Llobera
Fira del Préssec de Pinyana, octubre, Alfarràs
Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí - la Vall Fosca, octubre, la Torre de Capdella
Festa de la Verema del Bages, octubre, Artés
Fira d'Aliments Artesans Catalans, octubre, Montseny
Fira de Bestiar de Salardú, octubre, Salardú

Fira Mercat de la Patata del Bufet, octubre, Orís
Fira Tast del Bisaura, octubre, Sant Quirze de Besora
Expro/Reus, octubre, Reus
Fira de Sant Martí, octubre, Puig-reig
Fira Ramadera, octubre, Bellver de Cerdanya
Ecoviure, octubre, Manresa
Fira de Santa Teresa, octubre, el Vendrell
Festa del Bolet de la Vall de Ribes, octubre, Ribes de Freser
Fira del Bolet, octubre, Llagostera
Fira-Mercat de les Guilleries, octubre, Sant Hilari Sacalm
Mostra la Llacuna, Terra d'Embotits i Vins d'Alçada, octubre, La Llacuna
Fira de la Poma, octubre, l’Armentera
Fira del Mostillo i Productes de Tardor, octubre, Llimiana
Fira de Santa Teresa i Fira Catalana de l'Ovella, octubre, Ripoll
Fira de la Castanya, octubre, Viladrau
Fira Tradicional Artesana de Torrelles de Foix, octubre, Torrelles de Foix
Fira de Sant Ermengol, octubre, la Seu d’Urgell
Fira de Santa Teresa, octubre, Esterri d’Àneu
Fira del Bolet, octubre, Albanyà
Fira de Fires, octubre, Castellterçol
Fira de la Carbassa, octubre, Sant Joan de les Abadesses
Fira de la Girella, octubre, el Pont de Suert
Fira del Comerç i el Rebost d'Alcarràs, octubre, Alcarràs
Fira de la Coca i el Mató, octubre, Monistrol de Montserrat
Fira de la Selva del Camp, octubre, la Selva del Camp
Fira de la Llenega, octubre, Cardona

Novembre

Fira de Tots Sants, novembre, Oliana
Fira de Tots Sants, novembre, Vilaller
Fira de Tots Sants, novembre, Bagà
Fira Agropecuària de Vila-rodona, del 2 al  5 de novembre, Vila-rodona
Safrània, la Fira de Sant Martí, 13 i 14 de novembre, Montblanc
Fira de la Muntanya Vic-Collsacabra, del 8 al 10 de novembre, Vic 
Fira de Novembre, del 9 a l'11 de novembre, Vilanova i la Geltrú
Fòrum Gastronòmic de Barcelona, 10  i 12 de novembre, Barcelona
Fira de Santa Caterina i del Gos Caçador, novembre, Arbeca
Fira Agrícola, Ramadera i Comercial de Sant Andreu, novembre, Torroella de Montgrí
Fira de Sant Andreu, novembre, Falset
Fira de Sant Andreu, novembre, Organyà
Mercat del Trumfo i la Sal d'Odèn, novembre, Odèn
Fira de la Tardor i el Bolet, novembre, Sant Cebrià de Vallalta
Fira del Vi Nou de Calonge, novembre, Calonge
Exposició, Mostra i Concurs d'Aus, novembre, Camallera
Fira de la Ratafia, novembre, Santa Coloma de Farners
Fira de Sant Martí, novembre, Puig-reig
Fira de Tardor, novembre, Sant Andreu de Llavaneres
Fira de Tardor, novembre, Sort
Fira de la Perdiu, novembre, Vilanova de Meià
Fira de Sant Martí, novembre, Amer
Fira de Tardor, novembre, Salàs de Pallars
Fira de l'Oli Novell, Cítrics i Comerç, novembre, Santa Bàrbara
Fira de Sant Martirià, novembre, Banyoles
Fira de l'Oli Verd, novembre, Maials
Fira Mercat de Les Guilleries, novembre, Sant Hilari Sacalm
Fira d'Olost. Fira d'en Rocagirellanarda, novembre, Olost
Fira del Codony, novembre, Tremp
Fira del Vi de Gandesa, novembre, Gandesa

Desembre

Mercat Medieval de Vic, del 6 al 8 de desembre, Vic

Fira de la Puríssima, del 6 al 8 de desembre, Sant Boi de Llobregat

Festa de l'Oli. Mostra de Productes Artesanals i Tradicionals, 7 i 8 de desembre, la Fatarella
Mostra del Cava, desembre, Ascó
Fira d'Hivern: Capgirem l'Avet, desembre, Castellterçol
Fira de la Ratafia, desembre, Besalú
Fira d'Artesans, desembre, Capçanes
Fira Avícola de la Raça Prat, desembre, el Prat de Llobregat
Fira de la Tòfona de Centelles, desembre, Centelles

Especials