Altres temes d'interès relacionats amb el món de l'alimentació i la indústria agroalimentària: rutes gastronòmiques, agrobotigues...

El processament per altes pressions és una tecnologia no tèrmica que presenta avantatges per a la indústria alimentària
TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA
 | 22/03/2019 
Les jornades demostratives, que s’emmarquen dins les activitats de demostració “Altes pressions hidrostàtiques per aliments més segurs, saludables i innovadors – HPPALIM” es celebraran els dies 27 i 28 de març a l’IRTA de Monells.
El document vol facilitar als agents de la cadena alimentària l’aplicació de la normativa que regula aquest sector
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 19/03/2019 
Es tracta d’un document que vol ser una eina útil per al sector per garantir la informació i la qualitat de la fruita, i facilitar el compliment de la normativa.
Flor del tomàquet
DOSSIER TÈCNIC
 | 27/02/2019 
El Dossier Tècnic nº 94 està dedicat a les varietats catalanes de tomàquet de Penjar amb la voluntat de donar a conèixer les tècniques de conservació i producció d’aquest aliment tan tradicional a casa nostra. El document és la continuació d’una sèrie dedicada a la divulgació de les varietats tradicionals d’interès agroalimentari.
Francesc Ribas, amb una tradició agrícola de quatre generacions de pagesos, s’especialitza en el cultiu de tomàquet treballant a l’empresa familiar. Al 2016 crea Can Puxic, un projecte que permet oferir tomàquet premium de proximitat, a Premià de Dalt, durant tot l’any.
ENTREVISTA
 | 29/01/2019 
En Francesc Ribas forma part d’una família de quatre generacions de pagesos. El 2003 es va incorporar a l’empresa familiar de producció de tomàquet de temporada. Al 2015 va començar la realització de les proves pilot per determinar els paràmetres òptims del control de clima i del programari. Entre l’agost de 2016 i el de 2017 va començar el primer cicle de cultiu complert amb el Model 365, un procés de treball integral que permet allargar el cicle i augmentar la qualitat del cultiu convencional, i va crear la seva pròpia empresa amb el nom comercial de Can Puxic, que produeix tomàquet premium de proximitat tot l’any a Premià de Dalt. Recentment ha guanyat el premi PITA 2018 en la modalitat de jove emprenedor innovador. El proper dijous 31 de gener a les 18h a l’Auditori Josep Irla de Girona tindrà lloc el Dia de la innovació agroalimentària. En el marc d’aquest acte, es lliuraran els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) dels anys 2017 i 2018 i els premis RURALAPPS 2018.
Imatge dels guanyadors i finalistes dels PITA 2017, 2018 i del Premi Ruralapps 2018
PREMIS
 | 31/01/2019 
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, va lliurar ahir, en el marc del Dia de la Innovació Alimentària, els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) del 2017 i 2018 i els Premis Ruralapps 2018, en un acte celebrat a Girona.
El projecte ha treballat amb vedell frisó alimentat amb alts nivells de concentrat en la fase final de l’engreix
GRUPS OPERATIUS
 | 11/02/2019 
Aquest projecte, finançat a través de la operació 16.01.01 de cooperació per a la innovació del PDR de Catalunya 2014-2020, ha estat coordinat per l’Associació d’Empresaris de Boví d’Alcarràs i ha comptat amb la participació de les empreses Nanta i Sinual, les agrupacions empresarials ASOPROVAC Catalunya i l’Associació Catalana de Fabricants de Pinsos (ASFAC), el Servei de Sòls i Gestió Mediambiental de la producció del DARP, i ha estat dut a terme en col·laboració amb el Programa de remugants del I’RTA.
Es vol posar posar l’accent en la qualitat i la singularitat del producte
FRUITA SECA
 | 20/11/2018 
La consellera d’Agricultura ha presentat a Reus el Pla estratègic per a la valorització de l’avellana que concreta les actuacions per millorar-ne la producció, el consum i la promoció.
El projecte pretén crear nous mercats per a productes alimentaris de qualitat
PROJECTES EUROPEUS
 | 04/03/2019 
Es tracta d’un projecte de cinc anys de durada finançat per la UE, a través del programa Horizon 2020, amb un pressupost total de 6.904.226€.
Moment de la jornada
TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA
 | 04/03/2019 
El passat dia 28 de febrer, va tenir lloc a Lleida el seminari tècnic “Packaging en el sector de fruita dolça”, organitzat pel Servei d’Innovació Agroalimentària, en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica, al qual van assistir unes 70 de persones.
El “Catàleg de llavors de tomàquet en accés obert” presenta 33 varietats del tipus varietal Penjar
XARXA-I.CAT
 | 28/02/2019 
Aquests documents han estat elaborats en el marc de l’activitat de demostració “Plataforma d’accés als recursos filogenètics tradicionals, ús de l’agrobiodiversitat en agricultura productiva”, finançada a través de l’operació 01.02.01 de Transferència tecnològica del PDR de Catalunya 2014-2020.