Altres temes d'interès relacionats amb el món de l'alimentació i la indústria agroalimentària: rutes gastronòmiques, agrobotigues...

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 02/08/2018 
L’Informe anual sobre la indústria a Catalunya, a càrrec de l ‘Observatori de la Indústria del Departament d’Empresa i Coneixement, fa una radiografia de l’evolució de tots els àmbits del sector industrial, entre ells el sector de l’alimentació i begudes.
AJUTS
 | 02/08/2018 
L’objectiu de les mesures educatives és reconectar els alumnes amb l’agricultura, donar a conèixer la cadena alimentària local, l’agricultura ecològica i la lluita contra el malbaratament d’aliments, i educar els menors en hàbits alimentaris saludables.
DOSSIER TÈCNIC
 | 27/07/2018 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha editat el Dossier Tècnic número 92, dedicat en aquesta ocasió a la “Lluita contra el malbaratament alimentari”.
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 25/07/2018 
El qüestionari forma part d’un procés demostratiu de creativitat i innovació que l’IRTA està duent a terme per a agrupacions de productors agroalimentaris.
AJUTS
 | 16/07/2018 
Els ajuts, per un import total de 400.000 euros, estan cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), d'acord amb el que preveu el Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.
Cartell del programa
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 16/07/2018 
Durant les sessions els experts de l’IRTA mostraran a les empreses com aconseguir productes alimentaris més saludables, segurs i innovadors.
Portada del Dossier Tècnic nº 91
DOSSIER TÈCNIC
 | 10/07/2018 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha editat el Dossier Tècnic número 91, dedicat en aquesta ocasió a la “biodiversitat cultivada”.
PROJECTES EUROPEUS
 | 02/07/2018 
INNOLACT és un projecte europeu cofinançat pel programa Programa Interreg POCTEFA dins del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Aquest projecte, que va començar a treballar el 2016 i tindrà una durada de 3 anys, té com a objectiu estimular i impulsar la innovació i la competitivitat del sector lleter tradicional transfronterer. En ell hi participen, entre d’altres, el Centre Tecnològic BETA (Centre Tecnològic en Biodiversitat, Ecologia i Tecnologia i Gestió Ambiental i Alimentària de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya) i l’Escola Agrària del Pirineu.
Agrobotigues
A Catalunya
 | 17/03/2010 
Les agrobotigues són punts de venda propietat de pagesos individuals o cooperatives, on es posen a l'abast del públic els productes elaborats en la mateixa explotació, sense intervenció de cap intermediari.
Copa de cava
LES MILLORS DE TOTES
 | 02/12/2011 
Catalunya és una terra rica en cuina tradicional i ofereix una gran varietat de rutes gastronòmiques. Les més conegudes són les rutes del vi, però existeix un ampli ventall de productes típics que podem tastar directament als llocs on es produeixen.

La dieta mediterrània és tradicional a Catalunya, lo que es tradueix en una gran riquesa en productes vegetals com el calçot de valls, l'oli de Siurana, l'oli de Les Garrigues, la mongeta de Ganxet, etc.