Altres temes d'interès relacionats amb el món de l'alimentació i la indústria agroalimentària: rutes gastronòmiques, agrobotigues...

Amb el lema #VitaminaEbre, la campanya anima a fer-se fotos amb una mandarina o una taronja
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 15/02/2019 
El DARP està impulsant diverses accions de promoció i suport del producte local i ha iniciat aquesta setmana una campanya viral a les xarxes social amb el lema #VitaminaEbre, que anima a fer-se fotos amb una mandarina o una taronja per "picar l'ullet" al sector.
Meritxell Jardí, cofundadora i directora de biodiversitat a Kensho, és enginyera agrònoma, ha treballat per a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i actualment treballa com a Directora Tècnica en projectes de regadiu i biodiversitat a la Comunitat de Regants-Sindicat Agrícola de l’Ebre. Humbert Contí, cofundador i CEO de Kensho, és enginyer civil i llicenciat en Medi Ambient amb màster d’operacions i innovació per ESADE. Ha treballat com a consultor d’innovació i operacions a varis indrets de Catalunya, Florida i Nova York. A més, es va formar al Japó com a especialista en sake i, al Basque Culinary Center i diverses escoles de macrobiòtica en aliments fermentats.
ENTREVISTA
 | 14/02/2019 
Kensho sake és una empresa de l’Ampolla que elabora sake i ferments derivats de l’arròs amb varietats locals. L’equip el formen la Meritxell Jardí i l’Humbert Contí que, coneixedors de la gran qualitat de l’arròs del Delta de l’Ebre, tenien clar des d’un principi que volien innovar amb les seves varietats per aconseguir productes de més valor afegit. Al 2008 van apostar per l’elaboració del primer sake mediterrani i al 2015 van fundar Kensho sake com la primera empresa de l’Estat i la segona d’Europa en elaborar sake i koji. L’empresa ha guanyat el Premi Emprèn de la Diputació de Tarragona al 2016, el guardó d’una estrella superior al TasteAwards de l’ITQI, al 2017, el Premi Eco-elabora de la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica i enguany han rebut el premi PITA 2018 en la modalitat a l’agroindústria per la implantació d’innovacions en els processos de primera transformació i/o conservació de productes d’origen agrari.
El projecte ha treballat amb vedell frisó alimentat amb alts nivells de concentrat en la fase final de l’engreix
GRUPS OPERATIUS
 | 11/02/2019 
Aquest projecte, finançat a través de la operació 16.01.01 de cooperació per a la innovació del PDR de Catalunya 2014-2020, ha estat coordinat per l’Associació d’Empresaris de Boví d’Alcarràs i ha comptat amb la participació de les empreses Nanta i Sinual, les agrupacions empresarials ASOPROVAC Catalunya i l’Associació Catalana de Fabricants de Pinsos (ASFAC), el Servei de Sòls i Gestió Mediambiental de la producció del DARP, i ha estat dut a terme en col·laboració amb el Programa de remugants del I’RTA.
Les jornades volen afavorir la professionalització i competitivitat de les empreses de productes agroalimentaris de proximitat
FORMACIÓ
 | 11/02/2019 
El proper dilluns 18 de febrer comença la primera jornada de la formació “Impuls a la venda de productes de proximitat” a l’EA Manresa, en el marc del projecte POCTEFA Tr3s local. El curs té per objectiu afavorir la professionalització i competitivitat de les empreses de productes agroalimentaris de proximitat.
La tòfona negra és la de major valor comercial situant-se en els prop de 400 €/kg al 2017 a Catalunya
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 05/02/2019 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, en el marc del Congrés Internacional Trufforum, ha editat aquesta fitxa dedicada a analitzar el valor econòmic de la tòfona, amb la col·laboració del CTFC.
La consellera Teresa Jordà durant l'acte de signatura (font: DARP)
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 07/02/2019 
El Hot Climate Programme (HCP) el van iniciar l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i Plant & Food Research l’any 2002 amb l’objectiu de desenvolupar noves varietats de pomes i peres adaptades a zones de cultiu amb altes temperatures.
El pla es contempla sobre el presseguer, nectarina i paraguaià
FRUITA
 | 22/01/2019 
Aquestes sol·licituds corresponen a un total de prop de 1.400 hectàrees d’arbres fruiters, xifra que acredita que la mesura serà efectiva tal com el Ministeri d’Agricultura havia plantejat.
La tòfona negra ha estat durant tres dies la protagonista d’aquest congrés que ha tingut lloc a Vic del 25 al 27 de gener
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 28/01/2019 
El Pla s’ha presentat durant la celebració del Congrés Internacional Trufforum, que es va celebrar el passat cap de semana a Vic amb la participació de 3.500 persones. L’actuació estratègica se centra en tres eixos: el foment de la producció de tòfona negra, la dinamització del mercat interior i exterior i la contribució a la governança i la vertebració sectorials.
Imatge dels guanyadors i finalistes dels PITA 2017, 2018 i del Premi Ruralapps 2018
PREMIS
 | 31/01/2019 
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, va lliurar ahir, en el marc del Dia de la Innovació Alimentària, els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) del 2017 i 2018 i els Premis Ruralapps 2018, en un acte celebrat a Girona.
Moment de la jornada (font: DARP)
INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 30/01/2019 
Els nous projectes presentats busquen incentivar el consum, generar coneixement, i afavorir la comercialització dels productes ecològics en aquesta zona que s’ha convertit en els darrers anys en una de les principals zones d’Europa amb major diversitat en producció ecològica de km0.