La indústria agroalimentària a Catalunya té un paper molt important com a generadora d’activitat econòmica i de llocs de treball. Conscients de la importància d’aquest sector en el teixit industrial català, la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, del Departament d’Agricultura, treballa, entre altres,  per a fomentar i promoure la competitivitat d’aquestes indústries.

El “Suport a la indústria agroalimentària” té com a objectiu facilitar la informació i les eines necessàries per a la implantació i desenvolupament de les activitats,  acostant l’Administració a les indústries agràries i alimentàries del nostre territori.

ÚLTIMES NOTÍCIES

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 03/06/2019 

El Tech4Good Congress anticiparà a Barcelona les tendències ecosostenibles

El congrés compta amb el patrocini de Grifols amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i del Pla Anual de Transferència Tecnològica.

SOSTENIBILITAT
 | 31/05/2019 

Les empreses encara estan lluny de complir amb els objectius de l’Agenda 2030

Només el 55% de les empreses espanyoles cotitzades presenten informes de sostenibilitat mentre que la majoria de les pimes encara s’ha d'iniciar en l'Agenda 2030. Aquestes són algunes de les conclusions que es desprenen del segon informe de l’Observatori dels ODS.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 22/05/2019 

El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) convoca eleccions a la Junta Rectora

El CCPAE i el Departament d’Agricultura fan una crida a la participació dels productors ecològics en la votació de la Junta Rectora, un òrgan de govern composat pels representants dels operadors certificats, consumidors i l’Administració.

TEMES D'INTERÈS


Novetats

ACTIVITATS


Col·legis col·laboradors

NOVETATS


Novetats

LES CARES DE LA INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA

Sembla ser que a finals del segle XlX, un pagès de Valls, en Xat de Benaiges, va “descobrir” els calçots. Segons diu la llegenda, aquest home, estant al tros, havia fet un foc a terra per escalfar el dinar, i li van caure, o va posar (això ja depèn de la imaginació de cadascú), uns grills de ceba a les brases. El cas és que els grills es van coure, i en Xat va decidir tastar aquelles ennegrides peces; els tragué la part socarrimada de fora i, quan aparegué el cor blanc i tendre de la ceba, les menjà. El resultat d’aquell tast, fruit d’una casualitat, li degué plaure de tal manera, que aquella pràctica de tractar i consumir la ceba arrelà entre la població. Fins aquí la llegenda, però el cas és que la llegenda ha esdevingut tradició, i els calçots, millorada la tècnica del conreu i afegides les salses, s’han convertit en la base d’un àpat comunitari i popular arreu: la calçotada ha esdevingut un acte festiu, lúdic, de rellevant i creixent importància en l’agricultura i restauració de Catalunya.
ENTREVISTA
 | 24/05/2019 
Sebastià Banús i Jordi Blanch
Productors de calçots de Valls
Meritxell Jardí, cofundadora i directora de biodiversitat a Kensho, és enginyera agrònoma, ha treballat per a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i actualment treballa com a Directora Tècnica en projectes de regadiu i biodiversitat a la Comunitat de Regants-Sindicat Agrícola de l’Ebre. Humbert Contí, cofundador i CEO de Kensho, és enginyer civil i llicenciat en Medi Ambient amb màster d’operacions i innovació per ESADE. Ha treballat com a consultor d’innovació i operacions a varis indrets de Catalunya, Florida i Nova York. A més, es va formar al Japó com a especialista en sake i, al Basque Culinary Center i diverses escoles de macrobiòtica en aliments fermentats.
ENTREVISTA
 | 14/02/2019 
Humbert Contí i Meritxell Jardí
Cocreadors de Kensho sake