La indústria agroalimentària a Catalunya té un paper molt important com a generadora d’activitat econòmica i de llocs de treball. Conscients de la importància d’aquest sector en el teixit industrial català, la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, del Departament d’Agricultura, treballa, entre altres,  per a fomentar i promoure la competitivitat d’aquestes indústries.

El “Suport a la indústria agroalimentària” té com a objectiu facilitar la informació i les eines necessàries per a la implantació i desenvolupament de les activitats,  acostant l’Administració a les indústries agràries i alimentàries del nostre territori.

ÚLTIMES NOTÍCIES

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 09/04/2019 

El Meat Business Forum reuneix la indústria càrnia mundial a l’Hospitalet de Llobregat

100 compradors de 28 països extracomunitaris participaran avui i demà en rondes de negocis amb empreses catalanes del sector carni a l’espai Bital de l’Hospitalet de Llobregat.

AJUTS
 | 04/04/2019 

Jornada sobre oportunitats per a la participació catalana en projectes europeus en l’àmbit de la indústria agroalimentària

El 28 de març passat la Universitat de Lleida (UdL) va acollir l’acte Matchmaking event in Agrofood amb l’objectiu de posar en contacte empreses del sector agroalimentari i grups de recerca de les universitats procedents de les regions participants en el projecte ACCESS, finançat pel programa de cooperació transfronterera entre Espanya, França i Andorra (Interreg V-POCTEFA).

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 02/04/2019 

El sector ecològic català manté una tendència a l’alça i supera les 200.000 hectàrees

Entre els anys 1995 i 2018, la superfície certificada en producció ecològica s’ha multiplicat per 42 i ha passat de les 5.000 a les 210.000 hectàrees, segons dades del CCPAE.

TEMES D'INTERÈS


Novetats

ACTIVITATS


Col·legis col·laboradors

NOVETATS


Novetats

LES CARES DE LA INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA

Meritxell Jardí, cofundadora i directora de biodiversitat a Kensho, és enginyera agrònoma, ha treballat per a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i actualment treballa com a Directora Tècnica en projectes de regadiu i biodiversitat a la Comunitat de Regants-Sindicat Agrícola de l’Ebre. Humbert Contí, cofundador i CEO de Kensho, és enginyer civil i llicenciat en Medi Ambient amb màster d’operacions i innovació per ESADE. Ha treballat com a consultor d’innovació i operacions a varis indrets de Catalunya, Florida i Nova York. A més, es va formar al Japó com a especialista en sake i, al Basque Culinary Center i diverses escoles de macrobiòtica en aliments fermentats.
ENTREVISTA
 | 14/02/2019 
Humbert Contí i Meritxell Jardí
Cocreadors de Kensho sake
Pere Frigola va ser administrador de Mas Saulot, és soci de Girona Fruits i expresident de la Comissió Rectora de l’Associació Denominació de Qualitat Poma de Girona, actualment IGP Poma de Girona
ENTREVISTA
 | 20/12/2018 
Pere Frigola
Exadministrador de Mas Saulot, soci de Girona Fruits i expresident de la Comissió Rectora de l’Associació Denominació de Qualitat Poma de Girona, actualment IGP Poma de Girona