La indústria agroalimentària a Catalunya té un paper molt important com a generadora d’activitat econòmica i de llocs de treball. Conscients de la importància d’aquest sector en el teixit industrial català, la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, del Departament d’Agricultura, treballa, entre altres,  per a fomentar i promoure la competitivitat d’aquestes indústries.

El “Suport a la indústria agroalimentària” té com a objectiu facilitar la informació i les eines necessàries per a la implantació i desenvolupament de les activitats,  acostant l’Administració a les indústries agràries i alimentàries del nostre territori.

ÚLTIMES NOTÍCIES

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 19/03/2019 

El DARP publica les fitxes informatives sobre l’etiquetatge i qualitat de les fruites i hortalisses

Es tracta d’un document que vol ser una eina útil per al sector per garantir la informació i la qualitat de la fruita, i facilitar el compliment de la normativa.

PROJECTES EUROPEUS
 | 04/03/2019 

CREDA-IRTA-UPC participa en el projecte STRENGHT2FOOD per reforçar la sostenibilitat alimentària europea a través de la qualitat

Es tracta d’un projecte de cinc anys de durada finançat per la UE, a través del programa Horizon 2020, amb un pressupost total de 6.904.226€.

TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA
 | 04/03/2019 

El seminari “Packaging en el sector de fruita dolça” exposa els principals reptes relacionats amb la sostenibilitat dels envasos

El passat dia 28 de febrer, va tenir lloc a Lleida el seminari tècnic “Packaging en el sector de fruita dolça”, organitzat pel Servei d’Innovació Agroalimentària, en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica, al qual van assistir unes 70 de persones.

TEMES D'INTERÈS


Novetats

ACTIVITATS


Col·legis col·laboradors

NOVETATS


Novetats

LES CARES DE LA INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA

Meritxell Jardí, cofundadora i directora de biodiversitat a Kensho, és enginyera agrònoma, ha treballat per a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i actualment treballa com a Directora Tècnica en projectes de regadiu i biodiversitat a la Comunitat de Regants-Sindicat Agrícola de l’Ebre. Humbert Contí, cofundador i CEO de Kensho, és enginyer civil i llicenciat en Medi Ambient amb màster d’operacions i innovació per ESADE. Ha treballat com a consultor d’innovació i operacions a varis indrets de Catalunya, Florida i Nova York. A més, es va formar al Japó com a especialista en sake i, al Basque Culinary Center i diverses escoles de macrobiòtica en aliments fermentats.
ENTREVISTA
 | 14/02/2019 
Humbert Contí i Meritxell Jardí
Cocreadors de Kensho sake
Pere Frigola va ser administrador de Mas Saulot, és soci de Girona Fruits i expresident de la Comissió Rectora de l’Associació Denominació de Qualitat Poma de Girona, actualment IGP Poma de Girona
ENTREVISTA
 | 20/12/2018 
Pere Frigola
Exadministrador de Mas Saulot, soci de Girona Fruits i expresident de la Comissió Rectora de l’Associació Denominació de Qualitat Poma de Girona, actualment IGP Poma de Girona