ÚLTIMES NOTÍCIES   Més notícies

ESCOLES AGRÀRIES
 | 14/07/2021 

L'Escola Agrària d'Alfarràs, la primera catalana a aconseguir la certificació ISO 14001:2015 de gestió mediambiental

La sostenibilitat és una línia estratègica cabdal pel Servei de Formació Agrària, la unitat del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que s’encarrega de gestionar la xarxa d’Escoles Agràries.

FORMACIÓ A DISTÀNCIA
 | 18/01/2021 

RuralCat oferirà 32 cursos de formació agrària a distància al llarg del 2021

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) oferirà al llarg del 2021 un total de 32 cursos de formació a distància adaptats a diferents necessitats del sector agroalimentari i rural a través de RuralCat.

FORMACIÓ A DISTÀNCIA
 | 12/01/2021 

Es posen en marxa dos nous cursos a distància sobre elaboradors agroalimentaris i gestió de dejeccions líquides de porcí

Els dos cursos s’iniciaran el 9 de febrer i tindran una durada de 20 hores. Les inscripcions s’obriran el proper dilluns 18 de gener.

FORMACIÓ A DISTÀNCIA
 | 11/01/2021 

El proper dilluns 18 de gener s’obren les inscripcions a nous cursos a distància

El proper dilluns dia 18 s’obriran les inscripcions a 11 nou cursos a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat. El període d’inscripció finalitzarà el 27 de gener.

AGRICULTURA DE PRECISIÓ
 | 08/01/2021 

Intel·ligència Artificial per incrementar la producció i competitivitat de les granges

El centre tecnològic Eurecat ha desenvolupat i validat un nou model basat en Intel·ligència Artificial per a granges del sector porcí, amb l’objectiu d’ajudar les empreses a prendre decisions més informades per incrementar la seva productivitat i competitivitat. Notícia extreta del butlletí d’Eurecat.

ESCOLES AGRÀRIES
 | 22/12/2020 

Les Escoles Agràries recapten 10.000 euros per a La Marató de TV3

Les 14 Escoles Agràries de Catalunya han organitzat una venda de bosses solidàries amb el suport de l’empresa Faves Comptades. L’import recaptat anirà destinat íntegrament a La Marató de TV3, que aquest any està dedicada a la recerca i la investigació de la COVID-19.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 21/12/2020 

Es presenta el Pla estratègic de l'alimentació de Catalunya 2021-2026

El Pla és un full de ruta per a un sector estratègic de país que vol construir un sistema alimentari sostenible, segur, resilient, saludable i d’accés universal, i assenta les bases del Pacte nacional per a l’alimentació de Catalunya.

HORTA
 | 21/12/2020 

El nou Pla director de l’horta de Catalunya permetrà millorar la producció i la comercialització de productes de proximitat

El document fa una radiografia actual i proposa mesures per professionalitzar el sector hortícola i dotar-lo d’una millor perspectiva econòmica i de futur. Es tracta d’un conjunt d’accions permetran consolidar la comercialització dels productes de proximitat i avançar cap a un sistema d’alimentació més sostenible.

PREMIS
 | 16/12/2020 

Candidatures guanyadores i finalistes del premi PITA 2020

Una cervesa amb tots els atributs de l’oliva, la implantació d’un sistema de traçabilitat Blockchain per a garantir l’origen ecològic dels ous i el maneig en la producció de conills sense l'ús d’antibiòtics guanyen la XIX edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA).

PREMIS
 | 30/11/2020 

Una aplicació d’e-commerce per a productors ecològics i una app que gestiona la informació del món agrari, guanyadores dels Premis Ruralapps

Les apps Ecolocal market i Cultilogic han estat les guanyadores. Les candidatures finalistes han estat l’aplicació La compra, en la modalitat Ciutadania, i SCClients, en la modalitat Professional.

FORMACIÓ A DISTÀNCIA
 | 16/11/2020 

El proper 23 de novembre s’obren les inscripcions a nous cursos a distància

El proper dilluns dia 23 s’obriran les inscripcions a nou cursos a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat. El període d’inscripció finalitzarà el 2 de desembre.

ESCOLES AGRÀRIES
 | 13/11/2020 

S’obren les preinscripcions al nou CFGM de Producció Agropecuària a distància de l’EA de Tàrrega

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya promouen aquests estudis pioners que s’impartiran des de l’Escola Agrària de Tàrrega amb el suport de l’Institut Obert de Catalunya (IOC). El període de preinscripcions s’inicia avui 13 de novembre i finalitza el 14 de gener.

FORMACIÓ A DISTÀNCIA
 | 05/10/2020 

El Servei de Formació Agrària estrena una formació a distància sobre benestar animal per a operaris d’escorxador d’aus

El Servei de Formació Agrària presenta una formació a distància destinades als treballadors d’escorxadors d’aus per cobrir la necessitat de formació dels operaris que treballen a la línia de sacrifici dels escorxadors.

ESCOLES AGRÀRIES
 | 25/09/2020 

Les Escoles Agràries de Catalunya inauguren el nou curs amb 10.000 alumnes inscrits

Aquesta xifra representa un 13% més de matriculats a primer curs i un 5% més de noies respecte de l’any 2019.

FORMACIÓ A DISTÀNCIA
 | 22/09/2020 

La FAD estrena la nova metodologia d’aprenentatge ‘Learning by doing’

El curs a distància del Servei de Formació Agrària “Aigua, sòls, fertilització i ecosistemes” estrena la metodologia d’aprenentatge per competències mitjançant el “learning by doing” (aprendre fent) i amb nous formats compatibles amb tauletes i telèfons mòbils, que es preveu estendre properament a la resta de cursos online.

RURALCAT
 | 18/09/2020 

L’Oficina d’Assessorament es redissenya per facilitar la navegació

L’oficina virtual de RuralCat s’ha redissenyat amb nous continguts i inclou l’agenda de jornades tècniques i notícies relacionades amb l’assessorament agrari. L’assessorament és un servei d’assistència tècnica i empresarial a les empreses agràries catalanes que s’estructura al voltant de dos pilars: la millora de la competitivitat i la condicionalitat.

$ARSEC_MODULE_LANG-EPIGRAFE.getData()
 | 31/07/2020 

$ARSEC_MODULE_LANG-TITLE.getData()

$ARSEC_MODULE_LANG-DESC_SHORT.getData()

PREMIS
 | 22/06/2020 

Obert el període de presentació de candidatures per als premis PITA i Ruralapps 2020

El període de presentació de candidatures per als dos guardons, convocats pel Departament d’Agricultura, va del 22 de juny fins el proper 21 d’agost, ambdós inclosos.

ESCOLES AGRÀRIES
 | 11/06/2020 

El professorat de les Escoles Agràries es forma per ensenyar des de casa

Un total de 77 professors han realitzat el curs “Ensenyar des de casa” que dona eines per oferir una formació a distància més motivadora i visual, arran del període de confinament.

FORMACIÓ A DISTÀNCIA
 | 04/02/2020 

El proper dia 10 de febrer s’obren les inscripcions a nous cursos a distància

El proper dilluns 10 de febrer s’obriran les inscripcions a 5 nous cursos a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat. El període d’inscripció finalitzarà el 19 de febrer.

ACTIVITATS

AGENDA

VI Jornada per l'aprofitament dels aliments i sistemes agrolimentaris

Cava, cap on anem?

17
DES
Vilafranca del Penedès