ÚLTIMES NOTÍCIES   Més notícies

ESCOLES AGRÀRIES
 | 14/07/2021 

L'Escola Agrària d'Alfarràs, la primera catalana a aconseguir la certificació ISO 14001:2015 de gestió mediambiental

La sostenibilitat és una línia estratègica cabdal pel Servei de Formació Agrària, la unitat del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que s’encarrega de gestionar la xarxa d’Escoles Agràries.

FORMACIÓ A DISTÀNCIA
 | 18/01/2021 

RuralCat oferirà 32 cursos de formació agrària a distància al llarg del 2021

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) oferirà al llarg del 2021 un total de 32 cursos de formació a distància adaptats a diferents necessitats del sector agroalimentari i rural a través de RuralCat.

FORMACIÓ A DISTÀNCIA
 | 12/01/2021 

Es posen en marxa dos nous cursos a distància sobre elaboradors agroalimentaris i gestió de dejeccions líquides de porcí

Els dos cursos s’iniciaran el 9 de febrer i tindran una durada de 20 hores. Les inscripcions s’obriran el proper dilluns 18 de gener.

FORMACIÓ A DISTÀNCIA
 | 11/01/2021 

El proper dilluns 18 de gener s’obren les inscripcions a nous cursos a distància

El proper dilluns dia 18 s’obriran les inscripcions a 11 nou cursos a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat. El període d’inscripció finalitzarà el 27 de gener.

AGRICULTURA DE PRECISIÓ
 | 08/01/2021 

Intel·ligència Artificial per incrementar la producció i competitivitat de les granges

El centre tecnològic Eurecat ha desenvolupat i validat un nou model basat en Intel·ligència Artificial per a granges del sector porcí, amb l’objectiu d’ajudar les empreses a prendre decisions més informades per incrementar la seva productivitat i competitivitat. Notícia extreta del butlletí d’Eurecat.

ESCOLES AGRÀRIES
 | 22/12/2020 

Les Escoles Agràries recapten 10.000 euros per a La Marató de TV3

Les 14 Escoles Agràries de Catalunya han organitzat una venda de bosses solidàries amb el suport de l’empresa Faves Comptades. L’import recaptat anirà destinat íntegrament a La Marató de TV3, que aquest any està dedicada a la recerca i la investigació de la COVID-19.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 21/12/2020 

Es presenta el Pla estratègic de l'alimentació de Catalunya 2021-2026

El Pla és un full de ruta per a un sector estratègic de país que vol construir un sistema alimentari sostenible, segur, resilient, saludable i d’accés universal, i assenta les bases del Pacte nacional per a l’alimentació de Catalunya.

HORTA
 | 21/12/2020 

El nou Pla director de l’horta de Catalunya permetrà millorar la producció i la comercialització de productes de proximitat

El document fa una radiografia actual i proposa mesures per professionalitzar el sector hortícola i dotar-lo d’una millor perspectiva econòmica i de futur. Es tracta d’un conjunt d’accions permetran consolidar la comercialització dels productes de proximitat i avançar cap a un sistema d’alimentació més sostenible.

PREMIS
 | 16/12/2020 

Candidatures guanyadores i finalistes del premi PITA 2020

Una cervesa amb tots els atributs de l’oliva, la implantació d’un sistema de traçabilitat Blockchain per a garantir l’origen ecològic dels ous i el maneig en la producció de conills sense l'ús d’antibiòtics guanyen la XIX edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA).

PREMIS
 | 30/11/2020 

Una aplicació d’e-commerce per a productors ecològics i una app que gestiona la informació del món agrari, guanyadores dels Premis Ruralapps

Les apps Ecolocal market i Cultilogic han estat les guanyadores. Les candidatures finalistes han estat l’aplicació La compra, en la modalitat Ciutadania, i SCClients, en la modalitat Professional.

ACTIVITATS

AGENDA

Cava, cap on anem?

17
DES
Vilafranca del Penedès

Els ajuts directes de la PAC 2023 i eco règims relacionats amb cultius llenyosos