DOSSIER TÈCNIC | 04/01/2018  RuralCat

"Requeriments hídrics dels cultius llenyosos (II)"

Detall de la portada del Dossier Tècnic núm. 88

Detall de la portada del Dossier Tècnic núm. 88

Per produir aliments, cal aigua, un recurs limitat i un factor de producció clau per a l’agricultura catalana, que hem de gestionar de manera cada cop més eficient.

Disposar de coeficients de cultiu, obtinguts i adaptats al nostre territori, ens permet avaluar les necessitats d’aigua dels conreus i gestionar millor els regadius per obtenir-ne el màxim rendiment amb un estalvi econòmic en els costos de producció.

Per això, fa uns anys es va publicar el Dossier Tècnic “Requeriments hídrics dels cultius llenyosos I”, dedicat al cultiu de pomera, perera, presseguer, albercoquer, prunera, vinya i cirerer. Ara, us presentem una segona publicació dedicada als cultius: ametller, cítrics, caqui, magraner i noguer. També podeu trobar un article sobre el coeficient de cultiu en la determinació de les necessitats de reg i un altre sobre els requeriments hídrics del presseguer sota xarxes. La presentació la realitza l’Equip de l’Oficina del Regant i, a l'entrevista de la contraportda, Gabriel Anzaldi, cap de la Unitat de Sistemes de Gestió Intel·ligents d’Eurecat, ens explica l’eina Simulareg que permet comprovar virtualment el comportament d’un cultiu davant una determinada programació de reg.

 

L’Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes estrena nou disseny

El CTFC publica una Guia per orientar les explotacions agràries a fer inversions en biomassa

Es presenta la nova fitxa sobre l’eficiència en l’aplicació de dejeccions ramaderes