ENTREVISTA AL DIRECTOR D'EXPOAVIGA | 25/02/2011  Expoaviga/ RuralCat

Antoni Cambredó  "Potenciem les jornades tècniques per oferir un major valor afegit a visitants i expositors"

Del 8 al 10 de juny, el recinte de Gran Via acull la 18a edició d'Expoaviga, el Saló de la Tecnologia Ramadera de la Fira de Barcelona. El seu director, Antoni Cambredó, ens explica en aquesta entrevista quins són els principals atractius d'aquest esdeveniment biennal. Entre les activitats d'enguany hi destaquen: una jornada sobre el biogàs al sector ramader espanyol, una altra sobre la nova política agrària comuna (PAC) i els seus efectes sobre el boví de carn, el Simposi científic d'avicultura i els Premis a la innovació al sector lacti.

dir Expoaviga cont 080610.jpg

Antoni Cambredó, director d'Expoaviga. Font: Expoaviga.

Del 8 al 10 de juny, el recinte de Gran Via acull la 18a edició d'Expoaviga, el Saló de la Tecnologia Ramadera de la Fira de Barcelona. El seu director, Antoni Cambredó, ens explica en aquesta entrevista quins són els principals atractius d'aquest esdeveniment biennal.

 
Entre les activitats d'enguany hi destaquen: una jornada sobre el biogàs al sector ramader espanyol, una altra sobre la nova política agrària comuna (PAC) i els seus efectes sobre el boví de carn, el Simposi científic d'avicultura i els Premis a la innovació al sector lacti.
 
Enguany, Expoaviga se celebra al juny mentre que l'any 2008 va tenir lloc l'abril. A què és degut aquest canvi de dates?
 
Celebrar el nostre saló en els mesos de març o abril era complicat, ja que hi tenen lloc dues importants cites sectorials: Alimentària a Barcelona i el VIV a Utrecht que, d'altra banda, compten amb un gran poder de convocatòria tant d'expositors com de visitants. A més, creiem que al juny la situació del mercat és més positiva, la qual cosa fa possible que hi hagi una major predisposició a la inversió per part de les empreses.
 
A banda del canvi de dates, Expoaviga 2010 presenta una altra gran novetat...
 
Així és. Expoaviga passa de quatre a tres dies de celebració. Els nostres expositors ens estaven reclamant celebrar el saló al llarg de tres dies d'acord amb les últimes tendències en màrqueting firal que revelen que les empreses prefereixen concentrar aquest tipus d'esdeveniments en menys dies. Des de sempre, ens hem caracteritzat per estar al costat de les companyies i de les associacions sectorials, sense les quals no seria possible organitzar un saló com Expoaviga, per la qual cosa hem donat resposta a la seva demanda.
 
Quin és el principal objectiu de l'edició d'aquest any?
 
El 2010 complim la 18a edició d'un saló que ha viscut tot tipus de vicissituds i que ha sabut continuar endavant i consolidar-se com l'esdeveniment de referència de la ramaderia espanyola per la qualitat de la seva oferta, que hem volgut enfocar cap al desenvolupament de la tecnologia com a via per a la modernització del sector. En aquests anys, hem apostat per fer possible una ramaderia més eficient i sostenible. A Expoaviga 2010 volem implicar a tots els agents sectorials perquè el nostre saló ha de servir per vertebrar i defensar els interessos de tot el sector.        

 

"En aquests anys, hem apostat per fer possible una ramaderia més eficient i sostenible".

 
Com s'ha configurat Expoaviga 2010?
 
Les principals novetats estan lligades al programa de jornades tècniques. Hi estem treballant per a potenciar-les i oferir un major valor afegit al visitant d'Expoaviga, que es caracteritza pel seu eminent perfil professional. Volem donar un servei de qualitat a un professional de qualitat.
 
Per això, hem decidit crear tres grans grups d'activitats tècniques: BCN Expoaviga Congress, que tornarà a reunir el major nombre de jornades, conferències i seminaris del sector que se celebra a tot Europa; jornades tècniques de caire més empresarial destinades als productors i jornades organitzades per associacions sectorials o per expositors del saló. Creiem que aquesta orientació permetrà que tots els professionals coneguin de primera mà i, en tan sols tres dies, la realitat del sector i puguin tenir les claus per fer front al complicat moment econòmic que estem vivint.
 
Com es concreta aquesta aposta d'Expoaviga per una ramaderia més moderna i sostenible?
 
El 2008, aquesta preocupació ens va fer crear un nou espai denominat Ecofarm, dedicat a la gestió de residus i l'energia en les explotacions ramaderes i en el qual es va celebrar el primer Congrés espanyol de gestió integral de dejeccions ramaderes. L'èxit d'aquella iniciativa ha fet possible que el 2010 tornem a comptar amb una zona específica destinada a aquest tipus d'empreses i amb la segona edició d'aquest congrés. A més de les jornades que conformen el BCN Expoaviga Congress, el saló es completa amb l'organització del III Concurs Nacional de Llet Crua de Vaca.         
 

 

 

Informació relacionada