ENTREVISTA | 16/07/2021  Ruralcat

Jordi Coletas  La idea de l’app va néixer de la necessitat de digitalitzar els processos productius i de serveis per tenir la màxima informació a temps real

SCClients és una app exclusiva per als clients de Semen Cardona que permet realitzar la comanda dels productes de l’empresa de manera ràpida i eficient, amb el control de dades i característiques del producte a temps real. L’aplicació dóna als clients totes les facilitats per obtenir les seves dosis de la manera més còmode i intuïtiva possible, a més de la possibilitat de comprovar l’estat de les comandes realitzades fins al seu lliurament. L’app ha estat finalista del premi Ruralapps 2020 en la modalitat Professional del sector.

Jordi Coletas és el Director General de Semen Cardona SL, i representa la segona generació d'una saga iniciada per la seva mare, Maria Àngels Rial, que segueix ostentant la presidència. L'empresa familiar té les seves arrels en una societat fundada a mitjans dels 80 que va afermar a Espanya la inseminació artificial, tot convertint-se en una empresa de referència internacional. Trenta anys més tard, Semen Cardona s'ha consolidat com una baula fonamental de la cadena agroalimentària: el 17% de la carn produïda a Espanya es genera gràcies a les dosis seminals de l'ensenya catalana. El canvi de comandament al capdavant de la companyia s'ha produït en els darrers anys, coincidint amb l'etapa d'expansió a l'estranger. Coletas explica que tracten d'identificar "mercats immadurs" que comptin amb instal·lacions i mètodes deficitaris per optimitzar-los. A més, pensar globalment és una forma de seguir guanyant quota de negoci.

-Què us va impulsar a participar als premis Ruralapps?

La repercussió en els mitjans de comunicació i el premi econòmic.

-Com va néixer la idea del vostre projecte d’aplicació?

La idea va néixer de la necessitat de digitalitzar els processos productius i de serveis per tenir la màxima informació a temps real i poder avaluar i millorar el processos amb l’objectiu d’aplicar la màxima eficiència a la cadena de processos i poder seguir donant el mateix o millor servei al client.

-Com funciona SCClients i quins avantatges suposa per al sector agroalimentari?

SCClients té l’avantatge de poder fer una comanda en qualsevol moment dins de l’horari establert i tenir l’historial de les comandes fetes. A més, també pots programar comandes amb tres mesos d’antelació. Així mateix té l’opció que un supervisor de diferents granges pugui veure les comandes del seu grup. També permet veure en quin dels cinc estats es troben les comandes (pendent, confirmada, en producció, en entrega i entregada) i, finalment, queda registrada l’hora d’entrega amb la temperatura de la nevera en aquell moment com a traçabilitat de la cadena de fred del producte.

Cal afegir que Semen Cardona és la primera empresa d’Europa en entregar semen porcí analitzat via PCR del virus PRRS i en l’app es poden veure els resultats de les dosis servides a part de rebre alarmes en cas que un mascle sortís positiu a la prova.

“Semen Cardona és la primera empresa d’Europa en entregar semen porcí analitzat via PCR del virus PRRS”

-A quins usuaris va dirigit?

Va dirigit tant a porcicultors independents com a integradors.

-Quantes descàrregues/usuaris teniu registrades?

Mes de 100 descàrregues a dia d’avui.

-Què oferiu a Semen Cardona?

Oferim el servei més ampli a nivell nacional de distribució i producció de genètica líquida amb les màximes garanties sanitàries i de bio-seguretat.

“Oferim el servei més ampli a nivell nacional de distribució i producció de genètica líquida amb les màximes garanties sanitàries i de bio-seguretat”

-Heu notat un increment de la demanda gràcies a l’aplicació?

No hem notat augment de vendes, però sí una fidelització dels clients gràcies a l’aplicació de noves tecnologies.

-Teniu prevista alguna millora, innovació o projecte de futur?

L’aplicació, des del dia que es va implantar per primer cop fa dos anys, no ha parat de rebre millores i nous serveis constantment. L’últim que inclourà és la traçabilitat de la cadena de fred amb registre de temperatura per al client en el moment de l’entrega.

“L’últim que inclourà (l’app) és la traçabilitat de la cadena de fred amb registre de temperatura per al client en el moment de l’entrega”

Ara el nostre objectiu és digitalitzar el 100% totes les entrades de comandes, tant siguin en veu com escrites per donar un millor servei al client.