Es pretén que, en finalitzar aquest curs, els estudiants puguin:
- Els factors que determinen la qualitat del producte.
- La normativa aplicable al producte.
- La informació obligatòria mínima i tota aquella que sigui rellevant per elaborar la fitxa tècnica i l’etiqueta d’acord amb les característiques pròpies del producte.
- Els requisits normatius de l’etiquetatge, generals i específics.
- Les directius i els requisits mínims per implantar un sistema d’autocontrol de la qualitat.
- Conèixer i valorar els proveïdors i els seus subministraments.
- Elaborar un Pla de Control de Qualitat de Proveïdors i procés productiu i definir: Què controlem? Com ho controlem? Quan ho controlem?
- Conèixer els requisits normatius verticals i horitzontals sobre la qualitat dels subministraments i els nostres processos.
- Posseir fitxes tècniques actualitzades dels subministraments amb totes les especificacions i la informació mínima obligatòria que permetin fer-ne un ús adequat.
- Registrar totes les accions i comprovacions establertes al pla de control.
- Conèixer bé els processos productius i la manera de controlar-los
- Dissenyar i utilitzar fitxes o ordres de producció amb instruccions de treball ben definides.
Els continguts del curs són els següents:
Píndoles:
- Píndola 1. QUÈ ÉS I PER QUÈ CAL UN SISTEMA D’AUTOCONTROL DE LA QUALITAT.
- I. Què determina la qualitat en un aliment?
- II. Qualitat i normativa
- III. Dissenya l’etiquetatge del teu producte
- IV. Desenvolupa i implanta el Pla de Control de Qualitat
- Píndola 2. CONTROLA LA QUALITAT DE PROVEÏDORS I SUBMINISTRAMENTS.
- I. Tipus de subministraments i com afecten al producte
- II. Subministraments i compliment normatiu
- III. Control de proveïdors
- IV. Fitxes tècniques dels productes subministrats
- Píndola 3. CONTROLA LA QUALITAT DEL PROCÉS PRODUCTIU.
- I. Control de la variabilitat del procés
- II. Control de processos i aparells utilitzats
- III. Registre de producció i traçabilitat
- IV. Compliment normatiu
- Píndola 4. CONTROLA LA QUALITAT DEL PRODUCTE ACABAT.
- I. Les fitxes tècniques o d’especificacions/li>
- II. Control de l’etiquetatge i normativa
- III. Control del contingut efectiu dels aliments envasats
- IV. Tractament de no conformitats
- V. Formació de treballadors
*ORDRE ACC/54/2022, de 30 de març, per la qual s’aproven els preus públics de les escoles agràries
Avís. La renúncia a la matrícula no comporta la devolució de l’import satisfet.
Decret 277/1999, 28 de setembre, pel qual s’aprova el reglament sobre taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya.
Per a inscriure’s als cursos a distància és necessari ser membre de RuralCat.
- Per registrar-se com a membre s’ha d’emplenar el següent formulari.
- Un cop enviat el formulari d’alta, es rebrà un correu electrònic per activar el nom d’usuari i la contrasenya d’accés.
- Qualsevol problema o incidència relacionat amb el registre, s’ha de resoldre a través del correu: cursosrural@ruralcat.net
Amb el nom d’usuari i la contrasenya es pot accedir a l’àrea de membres de RuralCat des d’on es podrà fer la inscripció als cursos a distància (Formació > Cursos a distància).
Per a més informació, contactar amb l’Escola Agrària de Mas Bové: 977 343 289 / aecacon.daam@gencat.cat