- Analitzar el concepte de malaltia i les causes que l'originen. Classificar les patologies més comunes que afecten els animals i conèixer la influència que tenen sobre ells.
- Caracteritzar els allotjaments ramaders, relacionant-los amb la fase productiva dels animals i l'espècie de destí.
- Identificar els diferents productes animals, descrivint les seves característiques i les bases fisiològiques de la producció.
El curs està estructurat en quatre mòduls i es compon d'una introducció, onze temes i visites tècniques:
- Tema 1: Sanitat animal
- Classificació de les patologies més comunes
- Concepte de salut i malaltia
- Malalties. Classificació. Identificació. Zoonosis
- Signes i símptomes de les malalties
- Malalties més comunes a les explotacions ramaderes
- Higiene i profilaxi a les explotacions ramaderes
- Tractaments alternatius: homeopatia i fitoteràpia
- Campanyes de sanejament ramader
- Qualificació sanitària de les explotacions ramaderes
- Influència de l’estat sanitari en la producció
- Tema 2: Allotjaments ramaders
- Caracterització dels allotjaments ramaders
- Emplaçament i orientació
- Materials utilitzats als allotjaments ramaders
- Parts d’una edificació: fonaments, murs, envans i cobertes
- Condicions ambientals
- Instal·lacions per a la cria, recria, engreix, reposició i reproducció
- Allotjaments per al bestiar porcí
- Allotjaments per al bestiar boví
- Allotjaments per al bestiar oví
- Allotjaments per al bestiar cabrum
- Allotjaments per a aus i conills
- Instal·lacions per a l’emmagatzematge i tractament de fems i purins
- Legalització d’una explotació ramadera
- Legislació de prevenció de riscos laborals
- Tema 3: Producció ramadera
- Classificació de productes ramaders
- Quantitat i qualitat de la llet. Corba de lactació
- Llet. Anatomia i fisiologia del braguer
- Paràmetres d’aptitud càrnia
- Percentatge de producció d’ous. Qualitat i pes de l’ou
- Anatomia i fisiologia de les abelles
- Composició de la mel i altres productes apícoles
- Traçabilitat i qualitat dels productes
*ORDRE ACC/54/2022, de 30 de març, per la qual s’aproven els preus públics de les escoles agràries
Avís. La renúncia a la matrícula no comporta la devolució de l’import satisfet.
Decret 277/1999, 28 de setembre, pel qual s’aprova el reglament sobre taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya.
Per a inscriure’s als cursos a distància és necessari ser membre de RuralCat.
- Per registrar-se com a membre s’ha d’emplenar el següent formulari.
- Un cop enviat el formulari d’alta, es rebrà un correu electrònic per activar el nom d’usuari i la contrasenya d’accés.
- Qualsevol problema o incidència relacionat amb el registre, s’ha de resoldre a través del correu: cursosrural@ruralcat.net
Amb el nom d’usuari i la contrasenya es pot accedir a l’àrea de membres de RuralCat des d’on es podrà fer la inscripció als cursos a distància (Formació-Cursos a distància).
Per a més informació, contactar amb l’Escola Agrària de Mas Bové: 977 343 289 / aecacon.daam@gencat.cat