Es pretén que al finalitzar aquest curs, l’alumnat pugui:
- Organitzar el taller de l'explotació justificant la ubicació de les eines i els equips
- Realitzar les operacions de mecanització bàsica (tallar, foradar, roscar, polir i soldar per arc elèctric) justificant els materials i els mètodes emprats
- Complir les normes de prevenció de riscos laborals i de protecció mediambiental relacionats amb la manipulació dels materials, eines, estris i màquines del taller agrari
Els continguts del curs són:
- Tema 1 (NF1): Organització del taller agrícola
- El taller de l’explotació
- Eines i equips del taller
- Operacions de preparació i manteniment dels equips i eines del taller
- Inventari
- Tema 2 (NF2): Mecanització bàsica: Serrar, llimar, trepanar, roscar i soldar
- Mecanització bàsica
- Serrar
- Llimar
- Trepanar
- Roscar
- Soldar
- Parts de la soldadura
- Mecanització bàsica
- Tema 3 (NF3): Prevenció de riscos laborals i protecció ambiental relacionats amb la manipulació de materials, eines, estris i màquines del taller
- Riscos i causes més freqüents d’accidents en la utilització d’eines i màquines de taller
- Mitjans de prevenció d’accidents
- Equips de protecció individual
- Eliminació de residus
Sessió presencial pràctica (obligatòria):
Aquesta sessió es realitzarà al llarg del curs en una Escola Agrària en la franja horària establerta per cada Escola, normalment de 10:00 h a 14:00 h. L’alumnat podrà escollir realitzar-la en una en les que s’ofereix: Alfarràs, Amposta i Santa Coloma de Farners. Si hi ha baixa demanda d’alguna d’aquestes escoles, és possible que hagi d’assistir a una altra Escola Agrària.
Important:
En aquesta sessió pràctica, després de la formació teòrica i pràctica rebuda per part del professorat, l’alumnat caldrà que demostri la seva capacitat d’efectuar, per si mateix, les operacions de treball de mecanització establertes i d’aplicació de les normes de prevenció de riscos laborals corresponents.
Per a la realització d’aquesta sessió és imprescindible que l’alumnat porti el seu propi equip de protecció personal adient a aquesta tasca (granota o roba de treball, calçat de seguretat (puntera reforçada i sola antilliscant) i guants de cuir).
*ORDRE ACC/54/2022, de 30 de març, per la qual s’aproven els preus públics de les escoles agràries
Avís. La renúncia a la matrícula no comporta la devolució de l’import satisfet.
Decret 277/1999, 28 de setembre, pel qual s’aprova el reglament sobre taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya.
Per a inscriure’s als cursos a distància és necessari ser membre de RuralCat.
- Per registrar-se com a membre s’ha d’emplenar el següent formulari.
- Un cop enviat el formulari d’alta, es rebrà un correu electrònic per activar el nom d’usuari i la contrasenya d’accés.
- Qualsevol problema o incidència relacionat amb el registre, s’ha de resoldre a través del correu: cursosrural@ruralcat.net
Amb el nom d’usuari i la contrasenya es pot accedir a l’àrea de membres de RuralCat des d’on es podrà fer la inscripció als cursos a distància (Formació-Cursos a distància).
Per a més informació, contactar amb l’Escola Agrària de Mas Bové: 977 343 289 / aecacon.daam@gencat.cat