Optimització de l'ús de fitosanitaris i minimització de residus
en la producció de fruita

Notícies

FRUITA
 | 06/09/2019 

Disponible l’Informe anual de l’Observatori de la fruita fresca 2018

L’informe ha estat elaborat per Afrucat i el Departament d’Agricultura i correspon a la collita de 2017. Aquesta edició conté canvis radicals en la presentació del contingut, en la qual a la primera es fa una anàlisi sobre la collita i el comportament de la comercialització i del consum de l’any 2017 mentre que el següent bloc conté tota la informació gràfica referent al sector.

FRUIT.NET
 | 17/04/2019 

Fruit.Net publica una nova fitxa sobre la identificació dels símptomes causats pel cotonet de les Valls als cítrics

Els danys que causa aquest pseudocòccid als fruits són molt greus i impedeixen la seva comercialització. En aquesta fitxa es mostra l’insecte i els símptomes en fruit del seu atac per facilitar la seva identificació al camp.

INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA
 | 15/02/2019 

Agricultura impulsa un pla de suport als cítrics de l’Ebre

El DARP està impulsant diverses accions de promoció i suport del producte local i ha iniciat aquesta setmana una campanya viral a les xarxes social amb el lema #VitaminaEbre, que anima a fer-se fotos amb una mandarina o una taronja per "picar l'ullet" al sector.

FRUITA
 | 26/07/2018 

El Departament d'Agricultura publica per primer cop preus al consumidor de fruita de pinyol

El consumidor ja pot consultar setmanalment els preus pagats per la fruita de pinyol. L’Observatori Agroalimentari de Preus del Gabinet Tècnic del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) publica els preus mitjans que paguen les llars catalanes per la compra de préssecs i nectarines durant la campanya.

FRUITA
 | 24/07/2018 

L’espai Fruit.Net promou l’optimització i l’ús sostenible de productes fitosanitaris en els cultius de la poma, pera, préssec i cítrics

El Fruit.Net és un Programa on el sector català de la fruita, l’administració, els instituts d’investigació i les universitats treballen conjuntament per millorar el control de les plagues i malalties, al llarg de tota la cadena de producció de la poma, pera, préssec i cítrics, donant pes específic a l’optimització de l’ús dels fitosanitaris i minimització de residus en la producció de fruita. Així, el treball conjunt de tots els agents implicats fa que es sumin esforços per aconseguir ser més competitius als mercats més exigents.

Promotors