Logo Oficina Virtual Sanitat Vegetal

Notícies

  Més noticies

Arriba el ‘Fòrum Indicacions geogràfiques, un valor ocult del territori. Menja’t l’origen’ a Barcelona

ALIMENTACIÓ | 19/05/2022  Ruralcat

Arriba el ‘Fòrum Indicacions geogràfiques, un valor ocult del territori. Menja’t l’origen’ a Barcelona

La jornada se celebrarà el 31 de maig a la Fundació Catalana de l'Esplai i també es podrà seguir en línia.

Es mostraran experiències d'èxit i s'obrirà un debat amb els agents del sector. (Font: Federació Catalana DOP-IGP)

El pròxim 31 de maig se celebrarà el ‘Fòrum Indicacions geogràfiques, un valor ocult del territori. Menja’t l’origen’, organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural en col·laboració amb la Federació Catalana DOP-IGP i Associació de les Regions Europees dels Productes d'Origen (AREPO).  

La jornada té l’objectiu de debatre sobre el potencial de les indicacions geogràfiques a Catalunya. Es presentarà la situació actual i les perspectives de futur en el context europeu, es mostraran experiències d'èxit i s'obrirà un debat amb els agents del sector per identificar i consensuar línies d'acció que permetin aprofitar les oportunitats de les indicacions geogràfiques.

El fòrum està adreçat a professionals del sector agroalimentari que gestionen o participen en la gestió dels sistemes de qualitat diferenciada: productors primarisempreses elaboradores de productes, consells reguladors, administracions locals, consultories, empreses de màrqueting i comunicació especialitzats.

Tindrà lloc a la Fundació Catalana de l'Esplai (c/ Riu Anoia, 44-54, 08820 El Prat de Llobregat, Barcelona) i també es podrà seguir en línia (hi haurà interpretació simultània en els idiomes: català, francès, italià i anglès). La participació en el fòrum és gratuïta, però l'aforament és limitat i cal realitzar una inscripció prèvia abans del 26 de maig mitjançant el formulari web.

A més a més, els assistents en format presencial podran gaudir de les activitats complementàries següents: menú degustació de DOPs i IGPs, taller de tast de producte amb DOP, Joc Escape Room de l'oli d'oliva català i visita a l'exposició "Menja, actua, impacta".

El programa complet de la jornada ja està disponible i es pot consultar al següent enllaç.

Sobre les indicacions geogràfiques

Les indicacions geogràfiques (DOP i IGP) són els distintius que permeten associar l'origen geogràfic d'un producte amb unes característiques determinades, amb l'aval de les administracions públiques. A Catalunya tenim actualment 24 indicacions geogràfiques vigents de productes agroalimentaris molt diversos que permeten diferenciar aquests productes en el mercat. La qualitat, proximitat a l'origen, sostenibilitat i tradició són alguns dels valors que projecten les indicacions geogràfiques dels productes agroalimentaris. A més a més, les indicacions geogràfiques poden ser el motor de desenvolupament econòmic d'un territori.

Font: DACC

 

Un sector agrícola més competitiu de la mà de la millora genètica

Un sector agrícola més competitiu de la mà de la millora genètica

Complements de l'hort. Què entenem com a millora en un hort?

Destaquem

Col·labora