Logo Oficina Virtual Sanitat Vegetal

Horta.Net - Notícies

FERTILITZACIÓ | 15/12/2021  Ruralcat

El sector agrari català recull selectivament més de 400.000 quilos d'envasos de fertilitzants i fitosanitaris durant l'any 2020

Aquesta xifra de recollida ha suposat un estalvi d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de 610.005 quilos de CO2.

Font: SIGFITO

El Sistema de Recollida d'Envasos de Fertilitzants i Fitosanitaris (SIGFITO) ha donat a conèixer les dades de recollida selectiva d’envasos de fertilitzants i fitosanitaris durant l’any 2020. El sector agrari català va recollir selectivament, l’any 2020, 406.670 quilos d’envasos de fertilitzants i fitosanitaris, 46.399 quilos més que l’any 2019. Aquesta xifra de recollida ha suposat un estalvi d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de 610.005 quilos de CO2.

A Catalunya hi ha 350 punts de recollida ubicats a cooperatives i empreses distribuïdores de productes agraris, al servei de la pagesia.

Les dades s’han donat a conèixer durant l’entrega dels premis SIGFITO, que són una iniciativa que reconeix l'esforç que fan els punts de recollida en la conservació del medi ambient. A més d'aquest incentiu, SIGFITO té implantat des de l'any passat el programa de fidelització anomenat “Operació Reciclatge”. Qui diposita envasos en un punt de recollida i demana l'albarà digital participa de forma automàtica en aquesta campanya. Per cada quilo d'envàs buit lliurat, s’acumulen crèdits que es poden bescanviar per diferents premis i regals. En aquesta campanya, a més, els punts de recollida també acumulen crèdits en funció de la quantitat d'envasos que lliuren a SIGFITO.

La cooperativa Exportadora d’Agris, d’Alcanar, és el punt de recollida que va recuperar més envasos buits l’any passat, i ha estat guardonada amb la màxima distinció de SIGFITO, el premi Planeta Verd. L'empresa Agrourgell S.L., situada a Lleida, és el segon punt a través del qual es van recuperar més envasos per reciclar, i ha rebut el premi Cultiu Sostenible.

Font: DACC

Informació relacionada