Publicador de continguts

GASTRONOMIA | 09/06/2025  Ruralcat

El Catalan Food Business Forum reuneix 90 empreses catalanes d’aliments amb 100 importadors de 23 països d’arreu del món

L’esdeveniment es va celebrar els dies 4 i 5 de juny al Teatre Nacional de Catalunya, on també es va dur a terme el 4t Fòrum Prodeca, una jornada estratègica per a la internacionalització del sector agroalimentari català

Darrera edició del Catalan Food Business Forum

El sector agroalimentari català ha tingut una cita ineludible amb la internacionalització, el coneixement de mercat i les oportunitats de negoci. Del 3 al 5 de juny, el Teatre Nacional de Catalunya va esdevenir l’epicentre de la reflexió estratègica i l’impuls comercial amb la celebració de dues jornades consecutives organitzades pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació mitjançant Prodeca: el Fòrum Prodeca, l’acte corporatiu de referència per al sector, i el Catalan Food Business Forum, la gran trobada internacional de negocis B2B.

Per una banda, el Fòrum Prodeca, que va tenir lloc el dimarts 3 de juny, es va presentar com el gran espai de reflexió estratègica del sector, amb el lema: “Créixer en un món que canvia”. Amb més de 250 persones inscrites entre professionals d’empreses catalanes, representants d’institucions i entitats empresarials, consultors internacionals i responsables públics, aquesta edició ha tingut l’objectiu convertir-se en un espai de coneixement, de connexió i de mirada compartida cap al futur del sector.

Durant la jornada es van portar a terme ponències i taules rodones amb experts de mercats internacionals, enfocades a comprendre l’evolució del consum i adaptar les estratègies empresarials als nous escenaris globals. A més, es van presentar els resultats d’un estudi pioner impulsat per Prodeca sobre la percepció internacional dels productes catalans, elaborat a partir d’enquestes a més de 100 importadors de 17 mercats clau. Aquesta anàlisi ofereix una radiografia inèdita sobre les fortaleses, les oportunitats i les barreres percebudes pels principals compradors globals del nostre producte agroalimentari.

Així mateix, s’han celebrat ponències sobre les tendències de consum globals, a càrrec d’Enric Tardio (Innova Market Insights); noves estratègies de creixement, amb Laura Gil (Kantar Worldpanel), i l’aplicació d’intel·ligència artificial en la comercialització, amb Xavier Lamote de Grignon (Bexperience). El Fòrum va cloure amb una ponència inspiradora a càrrec de l’enòloga i viticultora Sara Pérez (Mas Martinet) i el comiat institucional per part de Cristina Massot, secretària general d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Un cop finalitzat l’acte, es va celebrar un dinar de treball en xarxa per afavorir la connexió entre els assistents.

Aquesta jornada de reflexió va donar pas a dues jornades de negoci en el Catalan Food Business Forum, que van tenir lloc els dies 4 i 5 de juny al mateix espai del Teatre Nacional de Catalunya. Aquest esdeveniment, clau per a la internacionalització del sector, va reunir gairebé 100 compradors i importadors internacionals procedents de 23 països amb 90 empreses catalanes d’alimentació i begudes, i s’hi van dur a terme a terme més de 3.000 reunions B2B programades en un format de reunions de vint minuts.

El fòrum es va estructurar en tres espais especialitzats per sectors: el Meat Business Forum (productes carnis), el Fine Food Business Forum (productes gurmet i multiproducte) i el Wine Business Forum (vins i licors).

Així doncs, aquesta plataforma de promoció internacional permet a les empreses catalanes presentar els seus productes directament als responsables de compra de distribuïdors i operadors internacionals importants, i afavoreix l’obertura de nous mercats i la consolidació de relacions comercials estratègiques.

La celebració conjunta del Fòrum Prodeca i el Catalan Food Business Forum s’emmarca en un any especialment rellevant per a Catalunya, reconeguda com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Aquesta distinció posa en valor la qualitat, la innovació i el compromís amb la sostenibilitat del sistema agroalimentari català, i reforça la seva projecció internacional com a referent gastronòmic i alimentari.

Amb el lema #ProdecaInspira, Prodeca fa una crida a compartir coneixement, generar idees i impulsar la transformació del sector. El Fòrum i el Business Forum són dues cares d’una mateixa aposta: crear espais on el talent, la innovació i la voluntat de créixer conflueixin per construir un futur sòlid i sostenible per a l’alimentació catalana.


Font: DARPA