Cursos sobre etiquetatge alimentari per garantir la transparència i la seguretat dels productes
Les Escoles Agràries han organitzat aquestes formacions que han rebut un total de 40 assistents

Les Escoles Agràries han rebut un total de 40 assistents en els cursos sobre etiquetatge alimentari que han organitzat. Això mostra l’augment de la preocupació per la informació alimentària i la seguretat dels productes. En aquest sentit, aquestes formacions, dirigides a petits elaboradors, comerços minoristes i responsables tècnics d’indústries alimentàries, han posat de manifest la importància de garantir la transparència i el compliment de la normativa vigent.
Per una banda, el curs ‘Etiquetatge per a petits elaboradors i comerços minoristes: com etiquetar els productes del teu establiment’ organitzat per l’Escola Agrària de Mas Bové, ha permès als participants aprofundir en la normativa d’etiquetatge, la informació obligatòria i els errors més comuns a evitar. En aquest sentit, el curs ha permès als participants aplicar els coneixements adquirits a través de l'anàlisi d'etiquetes reals, avaluant-ne el compliment amb la normativa vigent. Mitjançant exercicis pràctics, es van dissenyar etiquetes seguint els criteris legals establerts, i es va simular el procés d’elaboració d’una etiqueta per a un producte nou, escollit entre l’alumnat. A més, es van presentar exemples d’etiquetatge correcte i incorrecte per identificar errors comuns i aprendre com evitar-los, assegurant així la transparència i claredat en la informació al consumidor.
D'altra banda, el ‘Taller pràctic d’etiquetatge’, que ha tingut lloc a l’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà, ha aprofundit en aspectes tècnics més concrets, combinant teoria i pràctica per a facilitar la correcta aplicació de la normativa en diferents sectors alimentaris.
Aquest taller ha ofert als participants l’oportunitat d’analitzar casos pràctics i treballar en exemples reals d’etiquetatge, amb l’objectiu d’assegurar que els productes compleixen amb els requisits legals. La sessió final presencial ha permès posar en pràctica els coneixements adquirits i resoldre les darreres qüestions amb l’experta.
Amb una elevada assistència i una participació activa, ambdues formacions han posat en relleu la necessitat d’oferir més espais d’assessorament i suport per als professionals del sector alimentari. Aquest interès reafirma la voluntat dels petits productors i de la indústria d’assegurar que els seus productes arriben al consumidor amb tota la informació necessària i de manera clara i rigorosa, seguint la normativa legal vigent.
Les Escoles Agràries ofereixen una àmplia oferta formativa en el sector de la indústria alimentària, amb cursos especialitzats en diferents àmbits.
Font: DARPA