S’impulsen els tallers per a pescadors artesanals de tonyina per millorar la seva pesca i la manipulació
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació engega aquestes jornades a tres ports del litoral català amb l’objectiu de millorar-ne la comercialització

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació engega aquesta setmana diversos tallers adreçats a pescadors artesanals de tonyina per millorar la pesca i la manipulació d’aquest peix, amb l’objectiu de millorar-ne la comercialització a tres ports del litoral català. Així doncs, el primer s'ha dut a terme el passat dijous 3 d’octubre a les 12.00 hores, al port de l’Ametlla de Mar; el segon és el divendres 4 d’octubre a les 14.00 hores, al port de Vilanova i la Geltrú, i l’últim tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre a les 15.00 hores, al port de Sant Feliu de Guíxols.
Aquests tallers són fruit d’un projecte de cooperació dels cinc grups d’acció local pesquers de Catalunya i les Federacions Territorials de Confraries de Pescadors de Barcelona, Girona i Tarragona, subvencionat i impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i compten amb la participació de les confraries de pescadors d’aquests territoris. A més, aquests grups treballen per ajudar els pescadors artesanals de tonyina a obtenir la certificació MSC, un distintiu internacional de sostenibilitat.
La jornada tindrà una part teòrica dividida en quatre parts, en les quals es parlarà de la cooperació en la pesca de la tonyina vermella, la marca col·lectiva de la pesca artesanal de tonyina, el monitoratge de l’impacte ambiental d’aquesta pràctica i, finalment, l’ecocertificat i les implicacions i les obligacions de tenir-lo. El dia clourà amb una sessió pràctica que comptarà amb un expert a bord per mostrar tècniques de maneig, com ara la de l’ikejime.
Font: DARP