Seguir avançant en la millora de l’aprofitament de la fruita, l’objectiu del Pla per prevenir el malbaratament de la fruita
Les pèrdues de producte a les cooperatives agràries ja són inferiors al 0,33% en el cas de poma, préssec i nectarina i al 0,85% en pera.

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb la col·laboració de la Fundació Espigoladors ha elaborat el Pla de prevenció del malbaratament en el sector de la fruita dolça, i l’ha presentat al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. L’objectiu del Pla és prevenir el malbaratament de la fruita per part de les cooperatives, minimitzant les pèrdues de producte en el sector.
Les pèrdues de producte a les cooperatives de fruita ja són inferiors al 0,33% en el cas de la poma, el préssec i la nectarina i inferiors al 0,85% en la pera. Aquestes xifres demostren que les cooperatives treballen tenint en compte el malbaratament del producte que generen.
El Pla defineix els fluxos del procés productiu de la fruita dolça i quantifica les pèrdues per malbaratament, alhora que analitza les accions per a la reducció de les pèrdues identificant els punts crítics del procés. També contempla la formació del personal per a la prevenció del malbaratament i estableix una avaluació anual per verificar les accions i corregir-les si s’escau. És una iniciativa alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.
Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)