FITXA TÈCNICA | 05/07/2022  Ruralcat

Nova fitxa tècnica sobre la millora de l’eficiència en l’ús del nitrogen de blat ecològic a través del material vegetal i del maneig de cultiu

El projecte ha estat realitzat per Jordi Doltra i Joan Serra de l'IRTA Mas Badia i finançat pel DACC a través de l’ajut per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica.

Per fer l’estudi s’han avaluat deu varietats de blat amb diferents característiques.

La unitat de Producció Agroalimentària Ecològica del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) ha publicat la nova fitxa tècnica “Millora de l’eficiència en l’ús del nitrogen de blat ecològic a través del material vegetal i del maneig de cultiu”.

L’objectiu del treball ha estat avaluar la resposta productiva i l’eficiència en l’ús de nitrogen (N) del blat tou ecològic com a resultat a curt termini, de la combinació del material vegetal utilitzat, la fertilització orgànica i l’associació amb favó. Per fer l’estudi s’han avaluat deu varietats de blat amb diferents característiques definides per la seva capacitat de competir amb les males herbes, la fenologia i el seu potencial productiu, amb fertilització orgànica (fems) o sense, i en cultiu pur o en associació amb favó.

El projecte ha estat realitzat per Jordi Doltra i Joan Serra de l’IRTA Mas Badia i ha estat finançat pel DACC a través de l’ajut per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica.

Font: DACC