REG | 05/07/2022  Ruralcat

Trobada a Tàrrega per impulsar els nous conreus de vinya en regadiu

S’ha dut a terme la reunió de treball de les entitats promotores del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) amb els signants de l’acord per analitzar aquesta iniciativa pilot.

Es va fer pública l’actualització dels resultats en la iniciativa pilot de vinya en regadiu desenvolupada en una finca de Verdú amb set varietats de raïm.

El passat dimarts 14 de juny, va tenir lloc una trobada per impulsar la implantació dels nous conreus de vinya en regadiu en el marc de gestió del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Motors per al Segarra-Garrigues, basat en la innovació aplicada als regadius i en la cooperació vertical dins el sector agroalimentari. La reunió de treball va tenir lloc a l’Escola Agrària de Tàrrega amb l’assistència de representants dels promotors de l’esmentat PECT (Ajuntament de Tàrrega, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) i Associació ACORD­) i els signants del conveni referent a la vinya en regadiu, entre els quals figuren el Consell Regulador de la DO Costers del Segre, Codorniu, Aigües Segarra Garrigues SA (ASG), l’Associació Vins del Riucorb, Cellers Torres i la Comunitat de Regants del Canal Segarra-Garrigues entre altres.

En el marc de la jornada es va fer pública l’actualització dels resultats obtinguts en la iniciativa pilot de vinya en regadiu desenvolupada en una finca de Verdú amb set varietats de raïm amb l’objectiu d’estudiar les diferents estratègies de reg a adoptar. També es va parlar de la previsió de les activitats i realitzacions per la campanya d’enguany. Els resultats assolits fins al moment permeten l'estandardització d’una estratègia de reg respectuosa amb un conreu sostenible de la vinya i fàcilment automatitzable, segons va exposar el doctor Joan Girona, investigador de l’IRTA. Prèviament, es va fer una visita a la finca pilot, propietat de Josep M. Pijuan.

L’Ajuntament de Tàrrega impulsa el PECT – Motors per al Segarra & Garrigues amb l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), l’Associació ACORD i la Fundació Mas Badia. L’objectiu és la introducció de conreus amb un alt valor afegit i més rendibles per a les explotacions agràries. Això suposa, a més, la millora de la qualitat de vida de la població rural i una major sostenibilitat mediambiental. A la vegada es vol facilitar la incorporació de nous agricultors joves a la zona amb capacitat empresarial potenciant així la fixació de població al territori.

Font: Oficina del Regant

Informació relacionada