MEDI NATURAL | 11/07/2022  Ruralcat

Catalunya es consolida com a capdavantera a Europa en la producció i consum de productes ecològics i respectuosos amb el medi ambient

En el 30è aniversari de la creació de l’Etiqueta ecològica de la Unió Europea (EU Ecolabel), la tendència de productes i serveis certificats es troba a l’alça a tot el continent

Durant el primer semestre de 2022, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, responsable d’atorgar aquesta ecoetiqueta a Catalunya, ha atorgat 11 noves llicències.

Catalunya ha assolit la xifra de 87 llicències concedides de l’Etiqueta ecològica de la Unió Europea (EU Ecolabel) i de 3.825 productes i serveis certificats, i s’ha consolidat així com una de les regions d’Europa on les empreses han mostrat més interès a l’hora d’apostar per la producció i consum de productes ecològics i respectuosos amb el medi ambient. D’aquesta manera, quan es compleixen 30 anys de la creació de l’ecoetiqueta, la tendència de productes i serveis certificats a tot el conjunt de la Unió Europea és a l’alça.

Durant el primer semestre de 2022, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, responsable d’atorgar aquesta ecoetiqueta a Catalunya, ha atorgat 11 noves llicències.

 

 

Les administracions han de facilitar a les persones consumidores prou informació que els asseguri que estan fent eleccions realment sostenibles i que els productes que adquireixen no són el resultat d’un rentat de cara verd o greenwashing. Una de les etiquetes en què es pot confiar plenament és l’EU Ecolabel, un sistema d’etiquetatge ecològic amb verificació de compliment de criteris que promou la comercialització de productes i serveis més respectuosos amb el medi ambient.

L’etiqueta indica productes que poden reduir els efectes ambientals adversos en comparació amb d’altres productes de la mateixa categoria i contribueix així a un ús eficaç dels recursos i a un elevat nivell de protecció del medi ambient. La consecució d’aquest objectiu s’efectua proporcionant a qui compra orientació i informació exacta, no enganyosa i amb una base científica. Aquesta conscienciació general creixent, que té el suport de l’acció de les administracions a través del Pacte verd europeu, el Pla de contaminació zero o el Pla d’acció d’economia circular, anima cada cop més empreses, conscients de la importància de cuidar l’entorn, a obtenir l’Etiqueta ecològica de la UE.

Font: DACC

Informació relacionada