ESTADÍSTIQUES | 15/07/2022  Ruralcat

S’inicia la publicació dels primers preus sectorials de referència de fruita de pinyol per la campanya 2022

Els preus sectorials de referència és un recull de preus agroalimentaris considerats d’interès de la Generalitat en l’Àmbit de l’Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya.

L’any 2022 hi participen un total de 17 empreses, recollint d’aquesta manera les dades de les principals centrals hortofructícoles de Catalunya.

El DACC inicia la publicació dels primers preus sectorials de referència de fruita de pinyol per la campanya 2022 a l'Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya, amb preus que parteixen per sobre dels de la campanya anterior.

Els preus sectorials de referència és un recull de preus agroalimentaris considerats d’interès de la Generalitat en l’àmbit de l’Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya, amb la finalitat de donar resposta al compromís del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural amb el sector per dotar de mecanismes que facin més transparent la informació sobre l’evolució dels preus al llarg de tota la cadena. En el cas de la fruita de pinyol, per l’any 2022 hi participen un total de 17 empreses, recollint d’aquesta manera les dades de les principals centrals hortofructícoles de Catalunya.

Per l’actual campanya 2022 es va iniciar la publicació de preus de nectarina, préssec i préssec pla durant la setmana 25 (20-26 de juny) i es preveu la seva finalització la setmana 39 (26 setembre-2 d’octubre). La climatologia, amb l’impacte de les gelades enregistrades al mes d’abril afectant diverses comarques productores, provocarà una considerable disminució de la producció de fruita de pinyol per la campanya 2022. Pel que fa a preus, les primeres setmanes de la campanya 2022 han començat amb cotitzacions per sobre de les de l’any 2021. Caldrà esperar a veure com evolucionen els preus al llarg de la campanya.

Aquesta informació es complementa amb la publicació setmanal del preu mitjà pagat pel consumidor final per a poder donar transparència a les diferents baules de la cadena. La informació del preu al consumidor de fruita de pinyol és facilitada per l’empresa Kantar Worldpanel mitjançant la recollida de dades d’una mostra contínua i representativa de llars catalanes amb preus setmanals des de la setmana 26 (27 de juny-3 de juliol de 2022) fins a la setmana 36 (5-11 de setembre).

Si us interessa el món agrari i voleu estar informats de l’actualitat i les novetats, podeu fer la subscripció al butlletí a través de la web del DACC per rebre el butlletí informatiu de Novetats Estadístiques

Font: DACC