SANITAT VEGETAL | 15/07/2022  Ruralcat

S’alerta que la mala herba Teosinte continua sent un risc per al cultiu de blat de moro

Es tracta d’una subespècie del panís que es comporta com una mala herba i que en algunes zones ha ocasionat greus problemes als productors de panís.

És important detectar els focus i destruir-los abans no deixin llavor.

El Servei de Sanitat Vegetal alerta que la mala herba Teosinte continua sent un risc per al cultiu del blat de moro. Es tracta d’una subespècie del panís que es comporta com una mala herba i que en algunes zones ha ocasionat greus problemes als productors de panís. Com que és una qüestió que afecta a tothom, és necessària la col·laboració de tots els agents implicats perquè la situació no vagi a més.

En cas de detectar-la, cal eliminar les plantes per evitar que deixin llavors, evitar la seva dispersió, netejar la recol·lectora després de segar una explotació o una parcel·la afectada, anotar la parcel·la afectada i la recol·lectada després, fer rotacions amb cultius d’hivern i estimular l’esgotament del banc de llavor durant l’estiu i avisar als tècnics del Servei de Sanitat Vegetal del DACC o l’Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) de la teva zona.

L’Associació Nacional d’Obtentors Vegetals (ANOVE) ha editat uns fulletons amb informació per ajudar a evitar la seva propagació. És molt important detectar els focus i destruir-los abans no deixin llavor. En cas de detecció recordeu avisar a la Unitat de malherbologia del Servei de Sanitat Vegetal: 973 305 478 

 

 

Font: Servei de Sanitat Vegetal