SANITAT VEGETAL | 01/09/2022  Ruralcat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de setembre de 2022

Consulta els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Flavescència daurada en vinya de varietat blanca.

Aquesta informació presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

Cultius llenyosos: fruita dolça (pomera, perer, fruita de pinyol), fruita seca (noguer, ametller), cítrics, vinya i olivera.

Cultius hortícoles: tomàquet, enciam, pebrot, cucurbitàcies, mongeta, carbassó, col, coliflor, patata i maduixa

Cultius d’espais verds: forestals (alzina, pi, pollancre, boix) i parcs i jardins (om, boix, figueres de moro, palmeres, plàtan, camèlia, viburnum i rhododendron, gerani, ornamentals).

Cultius extensius: arròs, blat, ordi, panís i alfals.

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp.

Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu consultar a l’Oficina de Sanitat Vegetal.

Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals i que podeu consultar els últims al portal de RuralCat.

Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a Twitter (@ruralcat).

 

Font: Oficina de Sanitat Vegetal