| 12/09/2022  Ruralcat

El V Congrés Nacional d'Enginyers Agrònoms abordarà solucions de l’enginyeria agronòmica que donin resposta al repte demogràfic rural

El Congrés es durà a terme sota el lema “Solucions de l’enginyeria agronòmica per al repte demogràfic”.

El Congrés tindrà lloc els dies 26,27,28 i 29 de setembre de 2022.

El Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC) col·labora en l’organització del V Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms, conjuntament amb l’Asociación Nacional de Ingenieros Agrónomos (ANIA) i el Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Agrónomos (CGCOIA)

Sota el lema “Solucions de l’enginyeria agronòmica per al repte demogràfic“, el Congrés tindrà lloc els dies 26, 27, 28 i 29 de setembre de 2022 al Palau de Congressos La Llotja de Lleida.

El Congrés tractarà temàtiques relacionades amb la producció agrícola (agricultura sostenible); la transformació i la comercialització, i l’agricultura en la societat (oci i medi ambient).

Els Enginyers i Enginyeres Agrònomes, conscients del Repte Demogràfic, desenvolupen solucions per a un Desenvolupament Rural sostenible, la seguretat alimentària i la despoblació del Medi Rural, fixant població.

El sector agroalimentari, que inclou totes les activitats del “camp a taula” (agricultura, ramaderia, indústria agroalimentària, i distribució i comercialització) ha de ser clau per oferir solucions que responguin al repte demogràfic, creadores de riquesa al territori i ponderadores de la població al medi rural.

La despoblació rural és un procés molt complex per les seves causes i conseqüències, als diversos agents implicats, l’amplitud i l’heterogeneïtat de l’espai rural que afecta i les múltiples formes que es manifesta. Per això, aquest Congrés convida a totes les branques de l’enginyeria a aportar les seves solucions davant l’esdevenir del repte demogràfic al medi rural.

 

Font: Col·legi d’Enginyers agrònoms de Catalunya