INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 15/09/2022  Ruralcat

El nou Registre vitivinícola de Catalunya (e-RVC), l’eina que garanteix la traçabilitat dels productes vitivinícoles i facilita la gestió dels operadors

Permet fer les sol·licituds i comunicacions d’arrencada i de plantació, i a final del mes de setembre, les sol·licituds de modificació de localització de vinya.

Es calcula que aquesta nova eina mourà al voltant de 12.000 sol·licituds anuals.

S’han incorporat noves tramitacions lligades a la gestió del potencial vitícola a través del nou Registre vitivinícola de Catalunya (e-RVC). En total es calcula que aquesta nova eina mourà al voltant de 12.000 sol·licituds anuals, que es gestionaran electrònicament. D’aquesta manera, ja es poden fer les sol·licituds i comunicacions d’arrencada i de plantació, i a final del mes de setembre, les sol·licituds de modificació de localització de vinya.

 

 

L’e-RVC és l’eina del sector vitivinícola que permetrà garantir la traçabilitat dels productes vitivinícoles i facilitar la gestió de tots els operadors. Des d’avui, ja es permet als viticultors intervenir de manera directa en la gestió del seu potencial vitícola, i l’any 2023 s’incorporarà la possibilitat de gestionar la totalitat de les seves explotacions vitícoles, així com la propera verema.

La nova aplicació ha permès que gran part dels sol·licitants hagin accedit de manera particular a la seva tramitació electrònica i els ha facilitat fer un seguiment dels seus expedients des del moment de la sol·licitud fins a la seva resolució. Amb la posada en marxa de la nova aplicació es permetrà la realització de gestions als més de 7.000 viticultors, de les més de 73.000 parcel·les vitícoles, amb una superfície total de 54.198,27 hectàrees.

 

Font: DACC