ESTADÍSTIQUES | 19/09/2022  Ruralcat

Publicades les superfícies, rendiments i produccions definitives dels conreus agrícoles de Catalunya de l’any 2021

Aquestes dades es publiquen tant a escala municipal com comarcal, per demarcacions provincials i pel conjunt de Catalunya.

Aquestes dades es publiquen tant a escala municipal com comarcal, per demarcacions provincials i pel conjunt de Catalunya.

Des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural es publiquen les dades definitives de l'any 2021 de superfícies, rendiments, produccions i destinacions de la producció de tots els conreus a Catalunya. Aquestes dades es publiquen tant a escala municipal com comarcal, per demarcacions provincials i pel conjunt de Catalunya.

Per l’Estadística de superfícies i produccions de conreus agrícoles per demarcacions de l’any 2021, s’han utilitzat els diferents registres oficials, com ara el Registre de Plantacions de Fruiters de Catalunya, el Registre Vitivinícola, les dades de la DUN-2021 i el SIGPAC, per determinar la distribució de les superfícies de conreus.

 

 

Referent als cultius de cereals, tot i l’augment de la superfície total en un 13,5% respecte a la campanya 2020, la producció total va experimentar una lleugera disminució, d’un -3,6%.  Pel que fa als cereals amb més superfície a Catalunya, l’ordi i el blat, el primer va disminuir un -12,1% la producció respecte a la campanya anterior, però mantenint-se en la mitjana dels últims 5 anys, mentre que el blat, va registrar tant la superfície com la producció més alta dels últims 25 anys.

 

 

 

En lleguminoses, la superfície total va disminuir un -15,2% respecte a l’any anterior, fet que va provocar una disminució del -16,51% de la producció. Els pèsols secs són els llegums amb més superfície i més producció de l’any 2021. Pel que fa als tubercles, hi va haver un lleuger augment tant de la superfície com de la producció. D’aquesta família en destaca la patata mitja estació.

 

 

 

 

En industrials, l’any 2021 hi va haver un augment considerable de la superfície, un 28,44%, i, per tant, també un augment de la producció. En canvi, amb les flors i plantes ornamentals, hi va haver una disminució de la superfície i de la producció. El mateix amb els farratgers.  

 

 

En hortalisses, es detecta un lleuger augment de la superfície i de la producció. La producció més alta és la del tomàquet, tot i patir una disminució del -6,07%, i la de la ceba, amb un augment del 25,33% respecta la campanya 2020. Al contrari que les hortalisses, els cítrics l’any 2021 van patir una davallada del -22,26% de la producció.

 

 

En fruita fresca, la producció total va caure un -10,3% respecte a 2020. Mentre que producció de pera va disminuir un -4,2%, es va produir un 26,9% més de poma que a la campanya anterior. Pel que fa al préssec, la producció va disminuir un -1,9%, sent aquesta un -20,6% inferior a la de la mitjana dels últims 5 anys.

 

 

 

Finalment, tant la producció de vinya com la d’olivera augmenten respecte a l’any anterior. En el primer cas incrementa un 27,64%, i en el segon, un 6,64%.

Si us interessa el món agrari i voleu estar informats de l’actualitat i les novetats, podeu fer la subscripció al butlletí a través de la web del DACC per rebre el butlletí informatiu de Novetats Estadístiques.

 

Font: DACC