PREMIS | 30/09/2022  Ruralcat

David Hernández, de Montserrat Forners, es proclama guanyador del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2022

Aquest concurs té com a objectiu donar a conèixer la professionalitat dels flequers i flequeres integrats a la IPG Pa de Pagès Català.

El premi pel Millor Pa de Pagès Català és de 2.00’0 euros en metàl·lic.

David Hernández, de Montserrat Forners, ha estat proclamat guanyador de la 8a edició del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2022 pel jurat presidit per l’alcalde de Barberà del Vallès, a l’acte celebrat al Teatre Municipal Cooperativa de la ciutat Vallesana. David Hernández, de 40 anys, està al capdavant de l’obrador de la fleca Montserrat Forners, fundada l’any el 1894, i radicada al barri barceloní del Guinardó.

El Concurs Millor Pa de Pagès Català, convocat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català, té com a objectiu donar a conèixer la professionalitat dels flequers i flequeres integrats a la IGP Pa de Pagès Català, l’únic pa que té a Catalunya el segell de màxima qualitat que reconeix la Unió Europea. El premi pel Millor Pa de Pagès Català és de 2.000 euros en metàl·lic i una placa acreditativa com a guanyador.

A part de David Hernández, els altres finalistes van ser Mònica Gregori (L’Obrador dels 15, Barcelona) Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Joan Urrea (Forn Artesà l’Espurna, Berga), i Francesc Massana (Forn Massana, Cornellà de Llobregat).

Com és reglamentari al Concurs, els jurats van valorar els pans finalistes a partir d’un tastet a cegues que inclou aspectes com el color, l’aroma, el sabor, la cocció, el pes i la conservació del pa durant 24 hores (ja que disposen per la seva valoració d’un pa elaborat el dia abans de la final i un altre del dia). El jurat valora de 0 a 10 punts cadascun d’aquests apartats. El Concurs Millor Pa de Pagès Català és un acte obert al públic, i mentre els jurats estan deliberant davant dels assistents es produeixen sorpreses. Enguany, el Mag Maximiliano va ser l’encarregat d’animar l’espera del resultat del Concurs.

 

Font: DACC 

Informació relacionada