ESTADÍSTIQUES | 05/10/2022  Ruralcat

L’informe anual de campanya de fruita seca 2021/2022 ja està disponible

Aquest informe recull el preu segons el tipus d’ametlla o avellana, el tipus de contracte, de producció i segons especificacions. També mostra una evolució quinzenal del preu mitjà.

Respecte a l’any anterior, els preus de l’ametlla i l’avellana han augmentat.

Des de l’Observatori Agroalimentari de Preus del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural s’ha publicat l’informe anual de campanya de fruita seca 2021/2022, amb la col·laboració de diferents empreses.

En aquest informe es recull el preu de l’avellana i l’ametlla en gra, sense closca, amb pell i sense torrar i el preu a sortida del magatzem del venedor sense IVA, comissions ni transport (preu ex-work) de vendes de, com a mínim, 1.000 kg. en big bags de 1.000 kg, o sacs de 25 kg. També la quantitat d’avellanes i ametlles trencades a Catalunya, independentment del seu origen de producció. Les avellanes i ametlles han d'haver estat trencades directament per l'empresa o per un tercer a qui l'empresa li ha encarregat el servei de trencar (maquila). No s’inclouen les avellanes ni les ametlles només comprades i venudes.

Es recullen i publiquen preus de venda a través de contractes de futur. Es considera una venda a través d'un contracte de futur quan s'acorda el preu com a mínim 3 mesos abans de la venda. S'assigna el preu en la quinzena que la producció surt del magatzem del venedor. També es publiquen preus de producció convencional i ecològica.

Els preus segons el tipus d’ametlla (comuna, llargueta i marcona) i segons el tipus d’avellana (comuna i negreta) ha augmentat respecte a l’any anterior.  L’evolució quinzenal del preu mitjà de l’ametlla ha anat augmentant i disminuint al llarg d’aquests mesos, passant de 4,35€/kg (setembre 2021) a 4,46€/kg (juny 2022).

 

Evolució quinzenal del preu mitjà de l’ametlla

 

Pel que fa a l’avellana, l’evolució quinzenal del preu mitjà també ha patit augments i disminució al llarg dels mesos. El preu del setembre de 2021 està a 6,16€/kg, i es destaca l’augment de la primera quinzena de febrer del 2022 on el preu se situa a 7,19€/kg, però després torna a disminuir fins a 6,20€/kg el mes de setembre.

 

Evolució quinzenal del preu mitjà de l’avellana

 

Si us interessa el món agrari i voleu estar informats de l’actualitat i les novetats, podeu fer la subscripció al butlletí a través de la web del DACC per rebre el butlletí informatiu de Novetats Estadístiques.

 

Font: DACC